Ziraat Bankası personelinden Kızılay’a destek

Kızılay Karacabey Şubesi’nin üç ayda bir düzenlediği kan kampanyasına gösterilen ilgi giderek azalıyor.
2008 yılının ilk kan bağışı kampanyasında 86 ünite kan toplanırken, ikinci kampanyada bu sayı 72 üniteye geriledi. Ziraat Bankası Karacabey Şubesi’nin de destek verdiği kan kampanyasının ilk gününde 30, ikinci günüde ise 42 ünite kan toplanabildi. Duyarlı vatandaşların gösterdiği ilgi nedeniyle Bursa Kızılay Kan Merkezi görevlileri teşekkürlerini iletirken, Ağustos ayındaki kan bağışı kampanyasında bu sayının artması dileğinde bulundu.
Karacabey Ziraat Bankası Müdürü Ahmet Akpınar ve banka personeli kan bağışı kampanyasından gazete aracılığıyla haberdar olduklarını belirterek, gösterilen ilginin azlığı nedeniyle Kızılay’a destek olmak için bağışta bulunduklarını vurguladı.
Kızılay Karacabey Şubesi Başkanı Ayhan Tayfur, Türkiye`nin kan ihtiyacının yüzde 40`ını Kızılay’ın karşıladığını belirtti. Tayfur, gelişmiş ülkelerde kan bağışının toplam nüfusa oranının yüzde 5 olduğunu ifade ederek, Türkiye`de gönüllü bağış oranının yüzde 1.5 civarında seyrettiğini kaydetti. Tayfur, kampanyaya katılan tüm Karacabeylilere şükranlarını sundu.
Türkiye`nin kan ihtiyacı yıllık 1.5 milyon ünite iken Kızılay, bu miktarın 600 ünitesini gönüllü bağışçılarla topluyor. Geriye kalan 900 bin ünite kan ise bulunmadığı için çoğu hasta yaşamını yitirmek zorunda kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.