Zeki Gülan; Türkkan’a meydan okudu

DP İl Genel Meclisi üyesi Zeki Gülan, AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’a meydan okudu:
Hodri Meydan
*Gülan, Türkkan’ın, balçık siyaseti yaptığını ileri sürdü ve “Düz ovaya gelsin, halkın önünde hesaplaşalım” dedi.
Demokrat Parti İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gülan, AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın kendisini hedef alan eleştirilerine sert tepki gösterdi.
Gülan, sokak ağzıyla siyaset yaptığını söylediği Türkkan’ın Belediyeyle ilgili rezillik ve kokuşmuşluk iddialarını kanıtlamaya çağırdı.
Sert bir dille eleştirdiği Türkkan’ın siyasetçi geçindiğini ve başkalarına çamur atarak kendi hatalarını örtbas etmeye çalıştığını belirten Gülan, “Ayinesi iştir Türkkan’ın lafına bakılmaz. Yaptığı söylemlerle çamur siyasetçi değil balçık siyasetçi olduğunu kanıtladı. Unutulmasın ki güneş balçıkla sıvanmaz. Belediye’de yolsuzluk iddialarında bulunan Türkkan, “Şeffaf olun ve öz eleştiri yapın” diyor. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Elinde belge olan ortaya çıksın. Kanunlar önünde herkes hesabını versin. Belediye Meclisinde 7 AK Partili var. Bunlar ne iş yapar? Yoksa yaptıkları denetimde yolsuzluklara çanak mı tutuyorlar? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Türkkan, Ergün Koç’u AK Partiye davet ettiğini ne çabuk unuttu” diye konuştu.
Türkkan’ın pot kırma rekortmeni olduğunu bir kez daha yineleyen Gülan, dün yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Türkkan, AK Partili Meclis Üyeleri’ne grup kararı aldırarak, Başkan Koç ve Karacabey’in önünü tıkamaktadır. Koltuk sevdalısı bu şahsiyet kendisine güveniyorsa gelsin düz ovada siyaset yapalım” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı’nın gaf üstüne gaf yaptığını belirten Gülan, “Biz eleştirimizi ne yaptığını bilmeyenlere yöneltiriz” sözüyle Türkkan’ı topa tuttu:
“Türkkan’a niye peygamber benzetmesi yaptın” diye soruyoruz. “Ben peygamber gibi adam demedim” diye cevap veriyor. Benzetme yapmakla o sıfatı kullanmak arasındaki farkı bile anlamıyor. Sana ne anlatalım da, kafan bunları alsın. Pot kırmanın, gaf yapmanın üstadı olmuşsun. Söylemedim diyorsun ama demecinin sonun da “Söylemişsem ne çıkar” diye bir gaf daha yapıyorsun. Dağkadı Köyü’ndeki kahvehane toplantısında İmam Hatipli kızlarla, diğer liselerde okuyan kızlar arasında ayrımcılık yaptığını ve hangi çirkin sözleri kullandığını ne çabuk unuttun? Dağkadılılar sana dava açmaya hazırlanırken el etek öptüğünü hatırlamadın mı? Parti çıkarlarını, ülke çıkarlarının üzerine tutmadın mı? Sen değil misin her konuşman da Erdoğan’ın siyasetine sığınan? Karacabey’de yapamadıklarını Erdoğan’a yağ çekerek örtbas edeceğini mi sanıyorsun? Kendisini Karacabey’de müteahhitlik yapanlara sormak gerekir. Türkkan, kısa bir süre önce ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargı önüne çıkmadı mı?
AK Partili Meclis Üyeleri’nin son meclis seçimlerinde takındığı tavra ne demeli. AK Partililerle iş birliği yapan ve bu nedenle il disiplin kuruluna sevk edilen DP’liler hakkında ne söyleyecek? Hangi ayak oyunlarını oynamak istiyor? Çözülmelerden söz ederken kastettiği neydi acaba? Beş yıl boyunca yüzlerce yöneticiyi değiştiren sen değil misin?
Kapalı kapılar ardında oynadığınız çirkin oyunu halkımız yakından izlemektedir. Hesap sorma dönemi geldiğinde gerekli cevabı verecektir. Türkkan, yalnız Belediye’ye değil ilçedeki her işe karıştı. Karıştığı her işi de yüzüne gözüne bulaştırdı. Tek başına iktidar olmanın nimetlerinden Karacabey’i faydalandırmayan bu şahsiyet eline verilen gülün yapraklarını teker-teker koparmıştır. Elinde kalan dikenlerle de esnaf odaları seçimine karışıp sonunda yenilmiştir. Ziraat Odası yönetiminin seçiminde köy-köy gezip yakasına rozet taktığı adayıyla yine mağlup olmuştur. Sen kaybetmekten ve pot kırmaktan zevk alıyorsun.
Gel düz ovada buluşalım. Gölecik Barajı, elektrikli sulama ve damlama sulama sisteminin neden yaptırılmadığını tartışalım. Binlerce aracın geçtiği ovadaki yolların genişletilmemesini, hasta insanların iğne yaptıracak sağlık personeli bulamayışını, çiftçimize Paketleme ve Soğuk Hava Deposu’nun inşa ettirilmeyişini, çöplüğün şehir dışına taşınmasına köstek oluşunuzu ve Yeniköy’deki Tersane Projesi’ne niçin destek vermediğinizi konuşalım.
Gülan’ın basın toplantısının ardından Karacabey DP Yönetim Kurulu, Hakkari Dağlıca’daki terörist saldırıları kınayan bir açıklama yaptı.
DP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan, Başkan Vekili Taksin Akça, Başkan Yardımcısı Celali Demirel, Haysiyet Divanı Başkanı Hasan Garip ve DP İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gülan yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: “Kuzey Irak’tan gelen ve çok sayıda şehit ve yaralı bırakan terörist vahşete bir daha izin verilmemelidir. Türk halkına yönelik terörist tehdit unsurlar bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Şehitlerin ailelerine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Arkalarında bıraktıkları aileleri metin olsunlar. Bu millet hiçbir çapulcuya pabuç bırakmaz. Türk ulusu büyük ve güçlü bir ulustur. Türkiye üzerine oynanan kirli oyunlarla ülkemiz ne yazık ki kaosa sürüklenmek istenmektedir. Türk ulusu her zaman olduğu gibi yine yaşanan bu olaylara karşı tek vücut olmak zorundadır. Yaşanan bu hain saldırıyı nefret ve öfkeyle lanetliyor; kahraman şehitlerimize rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.