Yöresel tatlar ilgi gördü

Yöresel tatlar ilgi gördü
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘2. Yöresel Yemek Yarışması’ dün yapıldı.
Yeni Belediye İş Hanı’nın da yapılan yarışmada 35 kişi yaptığı birbirinden güzel yemekleri görücüye çıkardı. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan HEM Müdürü İbrahim Çalı, “Karacabey mutfağının tanı-tılması için ikinci kez düzenlediğimiz etkinlikle yöremize ait yemek kültürünü yaymayı amaçlıyoruz. Bunu daha da geleneksel hale ge-tirmek istiyoruz.
Yarışmaya katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve halka teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Kaymakam Dursun Balaban da, yöre yemeklerinin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla böyle bir etkinliği düzenlediklerini belirtti.
Balaban, “Bütün kurumların desteğiyle Karacabey’in atalarından gelen yemek kültürü geleceğe taşınır. Bu yarışmanın gerçek amacı yöre yemeklerinin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Katkılarından dolayı, Belediye’ye, Trakya Birliğe, Halk Eğitimi Merkezi’ne ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Herhangi bir derecelendirmenin yapılmadığı yemek yarışmasında Kaymakam Dursun Balaban, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karşit, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren’in yanı sıra, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş, birbirinden leziz ürünlerin tadına baktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.