Yoksulluk Noterleri” oy avcılığını bıraksın

Yoksul insan sayısının giderek arttığını belirten Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Yaşbay:
“Yoksulluk Noterleri” oy avcılığını bıraksın
Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Süreyya Yaşbay, yaptığı yazılı basın açıklamasında AK Parti iktidarının halkı ilk önce yoksullaştırdığını ve ardından yardım paketleriyle avuttuğunu ifade etti.
Yaşbay, AKP iktidarında orta sınıfta yer alan çiftçi, memur, işçi ve emeklilerin sürekli gelir kaybına uğradığını savunarak, hükümetin milleti yoksullaştır-dığını belirtti. Yaşbay, “Orta sınıfı yoksul hale getirerek, yardım ettik diye övünüyorlar. Muhtaç hale getirdiğiniz insanların halinden siyasi prim bekliyorsanız, bu utanç tablosundan başka bir şey değirdir” diye konuştu.
Yaşbay, Karacabey AKP Kadın Kolları’nın yoksul ailelere yardım paketi götürürken basına gururla poz verdiğini ifade ederek, yardım paketlerinin oy avcılığında kullanıldığını vurguladı.
Yaşbay, “Çiftçi, memur, işçi, emekli ve esnaf giderek yoksullaşıyor. Halkımız yoksulluk sınırında geçinmeye mahkum ediliyor.
Kredi kartı harcamaların kaç milyon YTL’ye ulaştığını biliyorlar mı? Çökecek olan sadece banka sistemi değil, memur ve işçi sınıfının kendisidir. Yoksulluğun belgesi ise yeşil kartla yaşayanlardır. Yeşil kart sahibi aile sayısını açıklasınlar ki gerçeği herkes öğrensin. İnsanlara yardım etmek, kol kanat germek kadar güzel bir davranış biçimi yoktur. Ancak toplumdaki yoksul sayısını arttırmak çirkinliktir. Oy avcılığını artık bırakın. İnsanlar kapılarında yoksulluk noteri gibi sizi görmek istemiyor. Kimseye muhtaç olmadan, kendilerine, çocuklarına iş ve aş istiyor. Her öğün insanlara devlet eliyle yemek dağıtan bir Afrika ülkesi olmak istemiyoruz. Bazı siyasilerin yakınları giderek zenginleşirken, halkın çoğu sefalete sürükleniyor. Türkiye’nin dış borcu yüzünden doğan her çocuğun omzuna yük biniyorsa, bunlardan mutluluk duyamazsınız. Ağlanacak halinize gülemezsiniz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.