Yeşildere Barajı gün sayıyor

Karacabey Belediye Başkanı Al Özkan, kentin gelecek yıllarına ve özellikle de tarımsal kalkınmaya büyük katkı sağlaması hedefiyle çalışmaların hızla sürdüğü Yeşildere Barajı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Karacabey’de, kentin onlarca yıl sonrasına hitap edecek yatırımlar için çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Karacabey Belediye Başkanı Al Özkan, Yeşildere Mahalle Muhtarı Recep Orhan ile birlikte kentin ve bölgenin gelecek yıllarına büyük katkı sağlaması hedefiyle çalışmaların sürdüğü Yeşildere Barajı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Taşkın riskini ortadan kaldıracak

Geçtiğimiz yaz sezonunda aşırı yağışlar nedeniyle taşkının yaşandığı kırsal mahallelerin, baraj çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, bu riskten kurtulması da hedefleniyor. Özellikle bölgede tarıma yönelik sulama yönünden de üreticilere büyük katkı sağlaması planlanan Yeşildere Barajı, artık tamamlanmak için gün sayıyor.

Baraj şantiye alanında teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi alan Özkan, yağışlı havaya rağmen özveri ile sürdürülen çalışmalardan dolayı ekiplere teşekkürlerini iletti.

Tarımsal kalkınmaya büyük katkı sağlayacak

Özkan burada yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yaz bu bölgemizde sel felaketi yaşanmıştı. İnşallah bu baraj inşaatımız tamamlandığı zaman 38.500 dekar tarım alanı sulanacak; ki bunların bir kısmı Karacabey sınırlarında, bir kısmı Bandırma sınırlarında. Yeşildere Barajı, ‘tarım ve hayvancılığın başkenti’ olarak addedilen güzellikler şehri Karacabey’imizin tarımsal kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacak. Su demek verimlilik demek; su, gelir demek, kazanç demek. Dolayısıyla baraj şantiyemizdeki inşaat çalışmaları hummalı bir şekilde, tüm hızıyla devam ediyor. Bu barajın bölgemize kazandırılmasında Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyoruz. Yine milletvekillerimize, bakanlarımıza, bölge milletvekilimiz Sayın Mustafa Esgin’e, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Elbette mutluluk duyuyoruz bu yatırımlardan. Bölgemize, ilçemize, ilçelerimize, mahallerimize, hayırlara vesile olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.