Yeniköy’de insan hayatı
Yeniköy’de Sağlık Ocağı yapılması ve doktor verilmesi olumlu bir gelişmedir. Ancak yaz aylarında, Yeniköy’ün nüfusu 15 bin civarına çıkmaktadır. Okulların Eylül ayında açılması ile nüfus oranı çok düşmektedir.
Nüfusun yoğunluk arzettiği bu üç ayda bir doktor sağlık sorunlarına cevap verememektedir. Gelen hastaları muayene dahi edemeden “Nedir şikâyetiniz” diyerek, sadece reçete yazabilmektedir. Doktor haklıdır. O kadar çok hasta var ki mesai saati içerisinde, hastaları normal muayene ederek, reçete yazması mümkün değildir.
Yeni köyde, yaz aylarında sağlık ocağı 24 saat faaliyet göstermelidir. En az üç doktor, yeteri kadar hemşireye ihtiyaç vardır.
İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü yetkisinde olan bu ihtiyaçların takibi de Kaymakamlık Makamına düşmektedir.
Sahil şeridinde, denize girerek her yıl boğulan insanlarımız vardır. Vatandaşların yardımı ile kurtarılan insanlarımız da vardır.
Cankurtaran botu alınarak, 3 ay süre ile görevli cankurtaran ekibi oluşturulamaz mı? Bu görevliler diğer aylarda, resmi kurumda veya Belediye’de görevlerine devam edebilirler.
27.07.2009 tarihinde yine fidan gibi iki genç boğuldu. Yetkililerin acaba umurunda mı?
Başbakan’ından en küçük makam sahibine kadar lüks makam araçları alınır fakat bir cankurtaran botu alınamaz. Makam aracı için para vardır. Cankurtaran botu için para yoktur. Yazıktır!
Temenni ederiz ki, yetkililer artık duyarlı olurlar, insan sağlığının ve hayatının her şeyin önceliğinde olduğunun bilincine varırlar.
