Yeniköy’de Hüner Çoşkuner fırtınası

Karacabey Belediyesi’nin Yeniköy’de düzenlediği 1.Kültür, Sanat ve Ihlamur Festivali, Cumartesi günü ünlü Sanatçı Hüner Coşkuner’in halk konseriyle start aldı.
Sekiz gün devam edeceği açıklanan festivalde Yeniköy’ün bölgeye tanıtımı hedeflenirken, önceki gün bu doğrultuda düzenlenen yemekte Bursa ve Karacabey’deki medya temsilcilerine Yeniköy’ün özellikleri anlatıldı. Yemekli toplantıda Belediye Başkanı Ergün Koç’un 20042008 yılları arasındaki hizmetleri bir slayt gösterisiyle basına sunuldu.
Yaz aylarında nüfusu 20 bini aşan Yeniköy’de sanatçı Hüner Coşkuner aynı akşam konser sırasında yaklaşık 10 bin kişiyle buluştu. Karacabey ve Yeniköy’de son dört yılda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetleri gündeme getiren slayt gösterisinin ardından, Belediye Başkan Vekili Meral Eren, binlerce izleyiciye katılımlarından dolayı teşekkür etti. Karacabey’in sahip olduğu tüm değerleri gelecek nesillere aktarmak ve Yeniköy’ün doğal güzelliklerini çevreye tanıtmak amacıyla festival düzenlediklerini belirten Meral Eren, Türkiye’deki ıhlamur ihtiyacının üçte birini Karadağ ormanlarının karşıladığını kaydetti. Yeniköy’ün bölgede doğal özelliklerini koruyan tek tatil beldesi olduğuna işaret eden Eren, Belediye Başkanı Ergün Koç’un Yeniköy halkına mesajına da konuşmasında yer verdi. Yeniköy’ün her geçen yıl bir kat daha güzelleştiğini belirterek, piknik işletmesinin Belediye’ye verilmeyişini ve gün batımını izlemek üzere hazırlanan kameriye platformlarının bazı çevreler tarafından parçalanmasını mesajında eleştiren Koç, tüm engellemelere karşın Karacabey ve Yeniköy’ün bölgede örnek gösterilen konumunu koruyacağını izleyicilere ulaştırdı.
Festivalin ilk akşamında alkış yağmuru arasında sahne alan Türk Sanat Müziği’nin sevilen sesi Hüner Coşkuner, birbirinden güzel şarkıları seslendirirken, programın son bölümündeki havai fişek gösterisi de büyük ilgiyle izlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.