Yeniköy yabancıları ağırlayacak!

Bursalı genç öğrenciler tarafından kurulan ve amacı yurtdışı ve yurtiçi üyeleriyle kamplar düzenleyerek dil gelişimine katkı sağlamak olan Gençlik Akademisi Derneği, ilk organizasyonunda yurtdışından gelecek 100’e yakın öğrenciyi Karacabey Yeniköy’de ağırlayacak.
    Öğrendikleri yabancı dili geliştirmek için kurulacak ve Türk öğrencilerin de yer alacağı kamp, Yeniköy’de 3 gün sürecek. Yaz sezonu içerisinde farklı tarihlerde toplam 3 sefer düzenlenecek kamp organizasyonun detaylarıiçin dernek üyeleri önceki gün Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’u ziyaret etti.
    Her kamp organizasyonunda yaklaşık 100 öğrencinin yer alacağını duyuran Gençlik Akademisi üyeleri, 3 gün boyunca sürecek kamp hakkında Başkan Ergün Koç ve Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy’a bilgi verdi. Güvenlik ve çevre düzenlemeleri ile ilgili belediyeden yardım talebinde bulunan Gençlik akademesi üyelerine Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy destek olacaklarının sözünü vererek ekipleriyle gerekli düzenlemeyi yapacaklarını açıkladı.
    Kampın kurulacak olması Yeniköy ve Bayramdereliler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yeniköy’de dışarıdan insanları ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirten köylüler, bu tarz organizasyonların Yeniköy’e yararlı olacağını belirtti.
    İlk kampın haziran ayının sonunda eski çadır alanının bulunduğu bölüme kurulacağı belirtilirken Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde yine 3 gün sürecek 2 kampın daha kurulacağını ver her kampta farklı öğrencilerin yer alacağı belirtildi. Kampa yabancı öğrencilerle birlikte Türkiye’den de öğrenciler yer alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.