Yeni sistemle daha kaliteli hizmet amaçlanıyor!

Karacabey Sağlık Müdürü Dr. Ensar Uyğun, “663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname” sonrasında sağlık alanındaki yeni yapılanma hakkında ilçe halkını bilgilendirdi.
Uyğun, daha kaliteli, yaygın ve erişilebilir bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan yeni oluşumun, vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayacağını vurguladı. Uyğun, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşların bundan böyle farklı hizmet kollarına ayrıldığını dile getiren
Uyğun, Karacabey Sağlık Müdürlüğü'nün de Bursa Sağlık Müdürlüğü'nü temsil ettiğine dikkat çekti.
Yeni sistem hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uyğun şunları söyledi; “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, koruyucu sağlık hizmetlerini ve laboratuar hizmetlerini yürütür.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, devlet hastanelerini yönetir ve işletir.
Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu ilaç, tıbbi cihaz ve her türlü tıbbi ürünün standartlarını belirler, ruhsatlandırır, denetler ve bu ürünlerin piyasa gözetimi ve denetimini yapar.
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Türk boğazları, hudut ve sahilleri ile ilgili uluslararası sözleşme ve mevzuat hükümlerinden kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirir.
Halk Sağlığı Müdürlüğü, ildeki yönetim teşkilatıdır. İl'deki koruyucu sağlık hizmetleri, laboratuar hizmetleri ile aile hekimliğini de içine alan temel sağlık hizmetlerinden sorumludur.
İl Sağlık Müdürleri, bağlı kuruluşların koordinasyonunu yapar, uyumlu çalışmasını gözetir. Sağlık hizmetleri yönünden ilin durumunu Bakanlıkça belirlenen aralıklarla Bakanlığa rapor eder. Acil sağlık hizmetlerini yürütür. Olağanüstü durumlarda sağlık hizmetinin sevk ve idaresini sağlar. Bakanlık hizmet birimlerinin verilen talimatlar doğrultusunda il düzeyinde yerine getirir.
İlçe müdürleri ise, İl Sağlık Müdürlüğü'nün aynı görevlerini ilçe düzeyinde yerine getirir.
Halk Sağlığı Müdürlükleri, koruyucu sağlık hizmetlerini yürütür; böylelikle halkımızda bilinçlenme sağlayarak kamu sağlığını tedavi süreçlerinden önce koruma hizmetleri sunar.
Kamu hastaneleri teşkilat şeması şöyle oluşmuştur:
İl sağlık Müdürlerinin rolü: İl'deki temel sağlık hizmetlerini yürüten Halk Sağlığı Müdürleri ile hastane hizmetlerini sunan Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterleri arasındaki eşgüdümü Valiler adına sağlar.
Sağlık hizmetleri konusunda gerçekleştirdikleri denetleme, izleme ve değerlendirmeye ilişkin sonuçları Valilik ve Bakanlığa bildirir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.