“Yeni eğitim dönemi ağır sorunlarla başladı”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, yeni eğitim döneminin 4+4+4 eğitim modelinin oluşturduğu ağır sorunlarla başladığını söyledi.

Öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Avil, 2013-2014 eğitim öğretim yılının bir dizi sorunla başladığını belirtti.  Avil, “Bilim insanlarının, eğitim uzmanlarının ve çocuk gelişimcilerin uyarılarını görmezden gelen, yok sayan ve dikkate almayan siyasi iktidar, okullardaki fiziki yetersizliklere, müfredatla ilgili sorunlara karşın 4+4+4 modelini uygulamaya geçirdi. Bu karar ve uygulamanın sonuçları Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen raporlar ve eğitim sendikalarının yaptıkları çalışmalardan da açıkça görülmektedir" dedi.

Sistem ve müfredat değişikliği hakkında öğretmenlerin önemli bir kısmına eğitim verilmediğinin altını çizen Avil, sınıf mevcutlarının artmayı sürdürdüğünü vurguladı. Avil, "Ülke genelinde sistem ve müfredat değişikliğine ilişkin öğretmenlerin büyük bölümüne eğitim verilmedi. Özellikle 60-66 aylık çocuklara yönelik derslik, sıra, lavabo gibi alanlar yaşlarına uygun biçimde düzenlenmedi. Her biri farklı amaçlar için gerekli kütüphane, toplantı salonu, bilgisayar laboratuarları, müzik ve resim derslerinin yapıldığı bölümler, öğretmen ve yönetici odaları gibi alanlar sınıflara dönüştürülmek zorunda kalındı. Tüm bu ve benzeri sorunlar, içinde bulunduğumuz eğitim öğretim döneminde de halen devam etmektedir. Ders müfredatlarında ezberci eğitim terk edilerek, öğrencinin yeteneklerini ortaya çıkaracak biçimde yeniden düzenlenmelidir. Eğitim yatırımları artırılarak okullardaki fiziki eksiklikler kısa sürede tamamlanmalıdır. Tüm eğitim emekçilerimizin özlük haklarında insan onurunu yakışır iyileştirilmeler ve düzenlemeler yapılmalıdır. Atama bekleyen öğretmenlerimizle ilgili sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.