Yedeklik yoklamalarınızı yaptırın!

Yedeklik yoklamalarınızı yaptırın!
Karacabey Askerlik Şubesi Başkanlığı, askerlik hizmetini tamamlayarak yedek durumuna geçen Uzman Jandarma, Uzman Erbaş, Erbaş ve Erlerin yedeklik yoklamalarını yaptıracakları tarihleri açıkladı.
Buna göre, 1111 Sayılı Askerlik yasası gereğince, askerlik hizmetini tamamlayarak yedek durumuna geçen erbaş ve erlerin 31 yaş (1980 ve daha genç doğumlular), 3466 sayılı kanuna tabi yedek Uzman Jandarmaların 61 yaş, 3269 sayılı yasaya tabi Yedek Uzman Erbaşların 50 yaş sınırına girinceye kadar her yıl 01 Ocak-31 Ekim tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekiyor.
Yükümlülerin mesleki girişimlerinde, sağlık durumlarında ve adreslerinde meydana gelen değişikliklerle ilgili yapılan açıklamada, belge ve bilgilerin en geç 31 Ekim 2009 tarihine kadar şahsen, mektup, telgraf ya da faks aracılığıyla Askerlik Şubesi Başkanlığına bildirmelerinin yasal bir zorunluluk olduğu kaydedildi.
Açıklama son olarak, yedeklik yoklamalarını yaptırmayanlar hakkında, 1111 sayılı Askerlik Yasasında belirtilen cezai işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.