Yaz Ana Okulu kayıtları 10 Temmuz’da sona eriyor

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Yazında gülen minik yüzler” adlı proje kapsa-mında yaz anaokulu açıla-cağını açıkladı. Turhan, okul öncesi eğitimden faydalanamayan öğrenciler için yaz anasınıflarına yeterli başvuru olmadığından açılamadığını belirterek, okul müdürleri ile konunun tekrar değerlendirilmesinin ardından başvuruların 10 Temmuz’a kadar uzatıldığını kaydetti. Turhan, “Bu proje okul öncesi eğitime daha önce hiç katılmamış ve 1.5 aylık hazırlık sürecinden sonra 2008/2009 eğitim öğretim yılında birinci sınıfa yeni kayıt olacak öğrencileri kapsamakta olup, ücretsiz olacaktır.
Eğitimler ilköğretim okullarındaki sınıflarda verilecektir. Aynı zamanda yazlık tatil beldemiz olan Bayramdere İlköğretim Okulu’nda da yeterli başvuru olduğu takdirde yaz anaokulu eğitimi verilecektir.
Hedefimiz her yıl ortalama 1. sınıfa yeni kayıt olan 1200 öğrencinin hiç olmazsa %75’inin okul öncesi eğitimden faydalandırılmasını sağlamaktır. Bu arada ilçemizde hayırsever iş adamımız Ulvi Kırlağaç tarafından yapımına yakında başlanacak olan Cahide Özen Anaokulu hizmete girdiğinde hedefimiz %100 olacaktır. Bu vesileyle sayın Ulvi Kırlağaç’a eğitime katkılarından dolayı şahsım ve eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. Anaokuluna gidememiş, 2008-2009 eğitim yılında 1. sınıfa yeni kayıt olacak öğrenci velilerinin okul öncesi eğitim için en yakın ilköğretim okulu müdürlüğüne başvurmaları, çocuklarının geleceği acısından faydalı olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.