“Yaşasın Cumhuriyet”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz Cumartesi akşamı dernek lokalinde Cumhuriyet Kokteyli düzenledi.
Görkemli geçen kokteylde, Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanırken, gecede ADD üyelerinin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, sendika başkan ve temsilcileri ile çok sayıda Karacabey halkı hazır bulundu.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.
“Devrimci Atatürk Cumhuriyeti mutlaka kazanacak” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Aka, “Türkiye bölgemizde laik, demokratik Cumhuriyeti ilk olarak kuran ve bugüne kadar yaşatabilen tek ülkedir. Cumhuriyetçi güçler, bu 15 yıllık baskı ve dayatmalar sürecinde büyük acılar çekmiş ama gelecek güzel günlere olan inançlarının sarsılmasına asla izin vermemiş, mücadele azimlerini kaybetmemiş, sürekli mücadele etmiştir. Cumhuriyetçiler; 7 Haziran seçimlerinde de, 16 Nisan halk oylamasında da emperyalizme ve onun gerici, bölücü işbirlikçilerine karşı mücadele azim ve iradesinin sonuçlarını (aslında) almışlardır. Bu gün gelecek korkusu yaşayanlar rejimi değiştirmek isteyenlerdir.
Halkın bu kararlılığının siyasal bir karşılık bulması kaçınılmazdır. Artık hiçbir siyasal muhalefet, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şiarıyla bütünleşen bu halk gücünü gözardı edemez, bunu görmezden gelerek başarılı olamaz. İyi yönetilmesi gereken bu gücün önünde başarması gereken üç önemli seçim var. Bunlar; Partili Cumhurbaşkanı seçimi, aynı gün yapılacak milletvekili genel seçimi ve yerel seçimler. 16 Nisan halkoylaması sonuçları üzerinde oynanarak yarım bıraktırılan mücadelemize devam ederek; hukuka aykırı olarak Saray’a taşınan egemenlik hakkının Saray’dan alınıp, yeniden gerçek sahibi olan millete devredilmesini başarmalıyız. Yeniden milletin egemen olduğu Meclis düzenine dönme şansı elimizdedir. Tek kişiye odaklı parti devleti rejimine son vermek mümkündür. İktidarın her alandaki yanlış politikaları ve başarısızlıklarının halktaki etkileri saklanamaz duruma gelmiştir. Halk, demokratik bir değişim beklentisi içindedir. Cumhuriyetçi düzenin yeniden gerçekleşmesi şüphesiz (Cumhuriyetçi Ortak Program) ve onu benimseyenler (örgütlenme) ile mümkündür.
Görevimiz; Geçmişimizden ders alarak, akılla, bilimle aydınlanma devrimini sürdürerek, geleceğin tam bağımsız Türkiye’sini kurmaktır. Cumhuriyetçi deneyim ve kadrolarımız ve Atatürkçü potansiyelimizle, demokratik, devrimci Cumhuriyet’in üretim, bağımsızlık ve kalkınma coşkusunu çocuklarımıza yaşatmakta kararlıyız. Yaşasın Cumhuriyet” diyerek sözlerini bitirdi.
Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu bir şekilde kutlandığı kokteyl, katılımcılar tarafından Onuncu Yıl, İzmir Marşları ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların hep birlikte söylenmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.