Yalazı’dan spor ve sağlık sözü

Yalazı’dan spor ve sağlık sözü
Karacabey Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında önceki akşam Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Lokali ile Verem Savaş Derneği yöneticilerini ziyaret etti.
İlk olarak Fenerbahçeli’leri ziyaret eden Yalazı, lokalin stadyumu andıran güzel atmosferi içerisinde genç kardeşleriyle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Seçildiği takdirde ilçede gençleri sevindirecek sportif ve kültürel amaçlı yatırımlara hız vereceklerini ifade eden Yalazı, “Genç kardeşlerimin çevre il ve ilçelerdeki tesislere özentilerini bitireceğiz” diye konuştu.
Fenerbahçeliler Derneği yönetici ve taraftarlarının teşekkür ederek, yakın ilgi gösterdikleri DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, önümüzdeki günlerde ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaretleri sırasında diğer spor kulüplerinin taraftar derneklerinin de programında yer aldığını bildirdi.
Verem Savaş Derneği ziyareti
DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, Fenerbahçe’lileri ziyaretin ardından “Verem Savaş Haftası” nedeniyle Verem Savaş Derneği yöneticileriyle bir araya geldi.
Yalazı, seçildiği takdirde Verem Savaş Derneği ile sıkı işbirliği yapacağını, Karacabey’de her yönüyle sağlıklı bir toplum ortaya çıkarmak amacıyla hastalara hızlı sağlık hizmeti sunacaklarını belirtti.
DP İlçe Yöneticileri Zeki Gülan ve Celali Demirel ile Karacabey Verem Savaşı Derneği’ne giden Şaban Yalazı burada Dernek Başkanı İbrahim Türk, Başkan Yardımcısı Ertem İşcan, Erhan Erdem, Ekrem Acarca ve İrfan Önder tarafından karşılandı.
Yalazı’ya dernek faaliyetleri ve veremli hastaların takibi konusunda bilgi veren İbrahim Türk, 2008 yılında derneğe müracaat eden 9 bin 600 kişi arasında 30 hasta tespit ettiklerini, önceki yıllardan kayıtlı 40 hasta ile birlikte toplam 70 hastanın doğrudan gözetim modeliyle sürekli izlendiğini ve ilaçlarının düzenli olarak kendilerine ulaştırıldığını açıkladı. Başarılı tanı ve tedavi aşamasında Karacabey Sağlık Grup Başkanı Dr.M. Kutsal Altıntaş ve Bursa Grubu Organizatörü Karacabeyli Dr. Merter Yoğurtçu ile ilçedeki tüm doktor ve sağlık personelinin bulaşıcı verem hastalığına karşı kendilerine verdiği desteğe teşekkür eden İbrahim Türk, dünya standartlarında binde bir olan veremle savaş hedefinin Karacabey’de bunun çok altında binde 0.68 düzeyinde seyrettiğini söyledi.
Bu arada kendisine iletilen bazı istekleri değerlendiren DP Karacabey Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, dernekle sıkı işbirliği yapılarak, kurumdaki takipli hastalara gıda ve ilaç yardımlarının ulaşmasında belediyenin sürekli yardımcı olacağını ifade etti. Seçildiği takdirde ilçede gezici mobil sağlık hizmeti döneminin başlayacağına işaret eden Yalazı, yaşlı, yoksul, kimsesizler başta olmak üzere, her mahalledeki hastaların talep etmesi halinde kendilerine öncü sağlık hizmetlerinin sunulacağını bildirdi.Yalazı, “Karacabey halkı her konuda huzurlu ve güvenli olmalıdır.” diyerek, ilçede birbirini seven, saygılı, paylaşımcı, sağlıklı dinamik bir toplum yapısının ortaya çıkması için üzerine düşenden fazlasını yapacağını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.