Vatandaş pisletti, Belediye temizledi

Yaz aylarında sadece Bursa'nın değil bölge halkının tercihi Yeniköy, bu hafta sonu en yoğun günlerini yaşadı. Sahiller serinlemek isteyen insanlarla dolup taşarken, yaşanan araç yoğunluğuna karşı trafiğin akışını sağlamak için zabıta ve jandarma ekipleri gün boyu seferber oldu.

Öte yandan sahillere akın eden yazlıkçıların gün sonuna dek vakit geçirdikleri alanlar pet şişe, naylon poşet ve benzer atıklarla doldu taştı. Özellikle duyarsız vatandaşlarca etrafa saçılan çöpler, gerek çevre kirliliği, gerekse görüntü kirliliğiyle Yeniköylü yazlıkçıları rahatsız etti.

Belediye Başkanı Ergün Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeniköy'ümüz sezonun en yoğun gününü geçtiğimiz hafta sonu yaşadı. Ancak bizler bu sınavdan geçtiğimize inanıyorum. Çünkü yaşanacak yoğunluğa karşı hazırlıklıydık ve zabıta görevlilerimiz, temizlik hizmetleri personelimiz ve destek hizmetler müdürlüğü ekiplerimizle Yeniköy'de hazır bulunduk.

Ayrıca olumsuz bir duruma karşı itfaiye personelimizde gün boyu tetikte beklediler. Neyse ki olumsuz bir durumla karşılaşmadan Ramazan öncesi yaşanan bu yoğunluğu atlattık. Ancak elbette bu kadar yoğunluğun ardından görmek istemediğimiz bazı manzaralar kaçınılmaz oldu. Özellikle piknik alanları ve plajımız duyarsız vatandaşların atıklarıyla dolup taştı. Ancak personelimiz Pazartesi ve Salı günü tam mesai çalışarak eski haline çevirmek için çabalayacaktır.” dedi.

Temizlik Hizmetleri tam kadro Yeniköy'de

Başkan Koç'un talimatıyla harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 50 personelde, Yeniköy ve Malkara sahillerinde vatandaşlardan geriye kalan çöpleri tek tek toplayarak plajı eski haline döndürmek için büyük çaba harcadı.

Önceki gün Yeniköy'e giden Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, Temizlik İşleri Müdürü Gökşen Akgör Yağcı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Beyhan Akınsal ve Yeniköy Kamp Amiri Yılmaz Çakır, temizlik işleri personelinin çalışmalarını yerinde denetledi.

Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, vatandaşların bu noktada daha duyarlı olmalarını dile getirerek, çevrenin temiz tutulması hususunda vatandaşların daha hassas olmaları gerektiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.