Uyuşturucu bağımlılığına hayır!

Uyuşturucu bağımlılığına hayır!
Karacabey Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu” konulu konferans büyük ilgi gördü.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’inde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yesari Vural, lise ve üniversiteli gençleri bilgilendirdi.
Yensari Vural, konuşmasında; aile içi iletişimin her zaman önemli olduğunu ve çocuklara daha çok zaman ayırmanın ve onlarla sıkıntıları paylaşmanın önemine dikkat çekti. Vural, madde bağımlılığına başlamada arkadaş çevresinin etkili olduğunu ifade ederek, kötü alışkanlığın, “Bir kereden bir şey olmaz” denilerek başladığını söyledi.
Vural, Sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede en etkili yolun hiç başlamamak olduğunu kaydetti. Uyuşturucu madde bağımlılığından geri dönüşün ülkemizde %1 olduğunu vurgulayan Yesari Vural, AB’de bu oranın %16 düzeyinde olduğunu belirtti. Yesari Vural, Bursa’da uyuşturucu madde bağımlılarının uzun süreli tedavi göreceği bir merkezin bulunmadığını belirterek, bu konudaki eksikliği hatırlattı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yesari Vural, daha sonra ŞYKM’yi dolduran öğrencilerin sorularını yanıtlayarak tavsiyelerde bulundu.
ŞYKM’de düzenlenen konferansa U.Ü. Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Ak, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.