Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin devri gerçekleşti

Heykel Valilik'teki törene; Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Matlı ailesinden AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtsever ve aile efradı katıldı.
    Vali Şahabettin Harput, törende yaptığı konuşmada Bursa'nın öncelikli konusunun eğitim olduğunu belirterek, "Daha önce 30 olarak belirlen sınıf öğrenci mevcudu 24'e indirildi. Dolayısıyla halen 7 bin civarında derslik ihtiyacımız devam ediyor." dedi.
    Bu ihtiyacın karşılanmasında devlet imkanları yanında hayırsever vatandaşların da desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Harput, “Benim görev yaptığım dönem içinde 5 yılda eğitime vatandaşlarımızın desteği 240 milyon TL'dir. Bu çok ciddi bir rakam. Ben Bursalı hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu günde Matlı ailesinden toplam 8 milyar liraya mal olan önemli bir desteği görüyoruz” şeklinde konuştu.
    Milletvekili Önder Matlı ise, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması için öncelikle insan kalitesini artırması gerektiğini ifade etti.
    Milletvekili Matlı, “Bunun için en önemli problem eğitim meselesi. Bu gün Türkiye'de öğretim süresi ortalama 6,5 yıl olarak görülüyor. Bu manada aşağı yukarı Türkiye'nin eğitim seviyesi ortaokul terk durumda. Ama bu gün getirilen 4+4+4 sistemi ile bu yapının karşılanması için 40 katrilyon liralık yatırım yapılması gerekiyor. Bu çok büyük bir yatırım, bunun da sadece devletten beklenesi doğru değil” dedi.
    Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da, Bursa'ya bir fakülte sözü vererek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; “Anne ve babamızın iş hayatındaki öğrettiği tecrübeyi iş hayatına taşıyarak Bursa firması olarak ulusal bir firma olduk. Bu çatıyı iş hayatında yükseltmeye başladığınız zaman sosyal hayatınızdaki çıtanın da yükselmesi lazım. Rahmetli babam adına bir ilkokul ile başladık, annem adına fen lisesi ile devam ediyoruz.
    Bundan sonra ben çıtayı daha yüksek tutarak inşallah fakülteye gidecek bir iş hayatımızdaki başarılar gerçekleşir ve Bursa'ya bir de fakülte armağan edecek konuma geliriz.”
    Konuşmaların ardından Önder ve Özer Matlı, Vali Harput'a okulun fotoğrafını armağan etti. Vali Şahabettin Harput ise, Matlı kardeşlere takdirname verdi.
    Karacabey'de Matlı ailesi tarafından 5 bin 140 metrekare alan üzerine 8 milyon liraya inşa edilen 3 katlı Ulviye Matlı Fen Lisesi, toplam 24 derslikte 500 öğrenciye hizmet verecek.
    2013-2014 eğitim öğretim sezonunda hizmete girecek olan lisede, bir adet fen laboratuarı, bir adet bilgisayar laboratuarı, kütüphane ve özürlü tuvaleti yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.