“Üçlü olmakla güçlü olunmadığını gördük”

MHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, AK Partililerin Karacabey’e kazandıramadığı hizmetlerden örnek verdi:

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve muhtarlarla kahvaltıda buluştu.
Mihaliç Restaurant’ta gerçekleşen programda, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vali Kadir Koçdemir, İl Başkanı Hasan Toktaş, İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Kadın Kolları Başkanı Emine Adak, meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili hazır bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak 4 ay önce gönül seferberliği başlattıklarını dile getiren Tayfur, “Karacabey’imizin her köşesini, 64 köyümüzün tamamını gezerek eksikleri ve yapılması gereken hizmetleri belirledik. Ayırmadan, kayırmadan çok değerli bir meclis listesi oluşturduk. Titiz çalışmalar sonunda Karacabey’imize en iyi hizmeti getirebilecek arkadaşlarımıza yer verdik. Projelerimizi de çalışmalarımızın sonucunda hazırladık” dedi.
Seçim çalışmaları döneminde hiçbir partiyi hedef almadıklarını dile getiren Tayfur, “Belediye başkan adaylarını zedeleyecek söylemlerde bulunmadık. Ancak Karacabeyli insanımızı ilgilendiren konularda eksikleri, yapılması gerekenleri veya yanlış yapılanları söylemeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz.
1998 yılında, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Valilik ve Belediye Başkanlığı, 2020 çevre düzeni planı hazırladı. Planı oluştururken, Bursa’nın anayasasını oluşturduklarını söylediler. Planda, Hara topraklarının üzerinde bir havaalanı ve Bursa’nın ikinci üniversitesi görülüyordu. Biz sevinçle ikinci üniversiteyi beklerken, 2012 yılında İzmir-İstanbul otoyolu bahane edilerek proje değiştirildi. Yeniden 2030 çevre düzeni planı yapıldı. Yeni planda, Karacabey Harasında görünen havaalanı ve üniversite yok oldu. Üniversite Kestel’e kaydırıldı, havaalanı ise iptal edildi. ‘Üçlü olsun, güçlü olsun’ diyorlar. 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı biliyorsunuz AKP’nindi. Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Özel İdaresi Başkanı ve üyelerinin çoğunlu AKP’li. Karacabey Belediyesi AKP’nindi. Üstüne üstlük Önder Matlı, Karacabey’in vekiliydi. Ali Özkan kardeşimiz ise il yönetimindeydi. Üçlü değil, beşli, altılıydılar. Bu süreç içinde Karacabey’imizin geleceğini ilgilendiren bu kadar önemli bir konuda itiraz bile etmediler. Niye ağırlıklarını koymadılar. Üçlü olmakla güçlü olunmadığını gördük.
2011 yılında içme suyunun temel kaynağı olan Gölecik Barajının, Yeşildere Barajı ile birlikte 2013 yılında hizmete gireceğini söylediler. Yıl 2014 oldu. Şimdi de proje aşamasında olduğunu söylüyorlar. 2015 yılında da projelendirip yeniden ihaleye çıkaracaklarını dile getiriyorlar. 2020 yılında ise hizmete açılacağını belirtiyorlar. Yani bize 5-6 sene daha bekleyin diyorlar.
Karacabey’imize 12 yıl sonunda ilk hizmet 150 yatak kapasiteli hastane ile yapılıyor. Bizim zaten 165 yatak kapasiteli hastanemiz var. Yerini değiştirmekle bir şey kazanamayız. Buradaki amaç tam teşekküllü olması değil mi? Mustafakemalpaşa’ya ise 200 yatak kapasiteli hastane yapılıyor Adeta, yasak savıyorlar. Niye 2 ilçeyi birleştirip de Hara arazisine bir bölge hastanesi yapmıyorsunuz? Hastane o bölgeye yapılsaydı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yükü hafifleyecekti. Üstelik, hastanenin yer seçimi oldukça yanlış. Öyle bir yer seçildi ki, sanki başka yer yok. Hastalarımız arka pencerelerden baksalar batakhaneyi, ön pencerelerden ise mezarlığı seyredecekler. Seçtikleri yerle hastalarımıza ne kadar güzel moral veriyorlar.
Bugün Belediyemizde büyük bir sistemsizlik var. Giren, mutsuz çıkıyor.
İhtiyaç sahibi olmayan bazılarının gereğinden fazla yarım aldığını biliyoruz. Gerçekten yardıma muhtaç olanların ise komşularının yardımlarıyla geçinemediklerini görüyoruz. Hilal kart uygulamamızla, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek şekilde hesaplarına aktararak yardım havuzu oluşturacağız. Zengin, fakir ayırmaksızın cenaze hizmeti sağlayacağız.
Terminal başta olma üzere Karacabey’imizle ilgili projelerimiz var. Projelerimizin birçoğu maddi yükü olmayan, yani afakî olmayan projeler. Köylerimize ilk etapta 4 bölgeye hizmet şantiyeleri kuracağız. Her tür araç, gereç anında hizmet verecek. Toprak tahlil ve analiz laboratuarını da ilçemize kazandıracağız. Bursa tarafındaki soğan yetiştiren köylülerimizin basit istekleri var. Satamadıkları ürünleri muhafaza edebilecekleri depo istiyorlar. Bunlar kolay işler. Alternatif bir soğan pazarını da Karakoca Köyü’ne kuracağız” dedi. Daha birçok projelerinin olduğunun altını çizen Tayfur, bunları her platformda dile getireceklerini belirterek bugün saat 18.00’de Olay TV’de canlı yayına katılacağını belirtti.
Kahvaltı programı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir’in konuşmalarıyla devam etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.