Türkiye’nin tek ayı barınağı

Türkiye’nin tek ayı barınağı
Türkiye’nin tek ayı barınağı olan Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan ayıların sayısı 62’ye yükseldi.
Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gencer, 1996 yılında sokaklarda gezdirilen ve “dansçı” olarak adlandırılan ayıların kurtarılması için kurulan Ova Korusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 62 ayının barındığını bildirdi
Merkezde tamamen doğal ortamlarında yaşayan ayıların her türlü bakım masrafının Almanya Hayvanları Koruma Derneği (Pro Animale) tarafından karşılandığını dile getiren Gencer, “Ayıların yiyecekleri Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesince hazırlanan listeye göre veriliyor. Sürekli bakıcıların bulunduğu merkezimizde çeşitli nedenlerle artık doğal ortamda yaşama imkanı olmayan hayvanların ömürlerinin kalan kısmını rahatça sürdürmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Gencer, Ova Korusu Ayı Barınağı’nın dünyada tek olduğunu belirterek, “Çevresi elektrikli tellerle kapalı olan arazide ayılar istedikleri gibi dolaşıp oynayabiliyor. Birbirine zarar veren bazı hayvanları özel bölümlerde tutuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.