Türkiye’nin ilk su kayağı tesisi Bursa’da

Türkiye’nin ilk su kayağı tesisi Bursa’nın Osmangazi ilçesinde faaliyete geçti. Bursalılar kışın Uludağ’da karda, yazın Çukurca’daki suni gölün üzerinde kayak keyfi yaşayacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’de Ankara ve Eskişehir büyükşehir belediyelerinin dahi yapamadıkları su kayağı tesislerini 1 yıl gibi kısa bir sürede Avrupa’daki benzerlerinden daha üst kalitede, 6 milyon YTL’ye hizmete soktuklarını söyledi. Altepe, Bursa’nın spor tesisleri konusunda diğer illerle mukayese edildiğinde fakir bir durumda olduğunu, ancak 4 yıllık görev sürelerinde 20 spor tesisi tamamladıklarını, 5. yılda ise 32 tesise ulaşacaklarını anlattı.
Osmangazi ilçesinin göç sebebiyle önce kaçak yapılarla inşa edildiğini, sonra planlarının hazırlandığına dikkat çeken Başkan Altepe, “Böyle bir ilçede tesis için alan üretmek çok zor oluyor. Çukurca’daki bu tesislere geçen yıl başlamasaydık, hemen yan tarafta villa imarı vardı, kamulaş-tıramayacaktık. Bugün 100 bin metrekareden daha fazla alanda 35 bin metrekaresi özel olarak altı yalıtımla kazanılmış bir gölümüz ve 230 bin Avroya mal olan bir su kayağı mekanik tesisimizi hizmete açıyoruz. Burada su kayağının yanı sıra, voleybol, tenis kortları ve kauçuk atletizm parkuru ile birçok sporun bir arada yapılabileceği bir spor tesisine sahip oluyoruz. Burada yeşil alanlar, oyun parkları ile vatandaşlarımızın çekinmeden her zaman gelebileceği önemli bir aktivite merkezini hizmete alıyoruz. Hürriyet Ziraat alanı yakınındaki Karaman yüzme havuzumuzu geçen ay devreye aldık, vatandaşlarımızdan çok yoğun bir ilgi gördü. Önümüzdeki ay Atıcılar’daki yüzme havuzumuz, sonra Soğanlı’daki yüzme havuzumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Eylül ayında ise Çiftehavuzlar yüzme havuzunun ihalesini yapacağız. Bu yüzme havuzlarımız yılın 12 ayı hizmet verecekler. Bu tesislerimizi belediye işletiyor. Vatandaşlarımızı çekinmeden bu tesislerden istifade etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Botanik Park altındaki Çukurca’daki Sukay Parkı’nda Temmuz ayında Türkiye Su Kayağı Şampiyonası, Ekim ayında ise Avrupa Su Kayağı Şampiyonası gerçekleştirilecek. Alman Rixen firması tarafından 5 kıtada 34 ülkede kurulan tesislerden 121 adet bulunuyor. Türkiye’nin ilk tesisi olan Bursa’daki Sukay, özel yalıtımlı tek suni göle sahip olan tesisi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.