“Trafik Haftası” kutlandı

Uluslararası Karayolu ve Trafik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik İstasyon Amirliği Bahçesi’nde “Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde tören düzenledi. Törene, Kaymakam Dursun Balaban, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç’in yanı sıra, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Bölge Trafik İstasyon Amirliği bahçesindeki etkinlikte ilk olarak Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Erol Köse günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Trafikte kurallara uyulması gerektiğini belirten Köse, güvenliğe vurgu yaptı.
Ardından konuşan Kaymakam Dursun Balaban, kurallara uyulmamasından dolayı sıkça kaza yaşandığına dikkat çekti. Balaban, “Trafik bilincinin toplumumuzda sağlamlaşması için herkese önemli görevler düşüyor. Başta okullarımız olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarının bu konuya önderlik etmesi gerekir. Çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız” dedi.
Konuşmalardan sonra “Trafik Haftası” nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında 1. olan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu öğrencisi Seher Rugala’ya Kaymakam Dursun Balaban, 2. Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu öğrencisi Fırat Kaplan’a Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, 3. Şehit Bilal Kanat İlköğretim Okulu öğrencisi Hasret Topnar’a ödülünü Emniyet Müdürü Varkın Suyuak verdi.
Şiir dalında 1. olan Seyran İlköğretim Okulu öğrencisi Şeyda Özdemir’e ödülünü Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç’den, 2. Sultaniye İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Altıparmak ödülünü Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’dan, 3. Karakoca İlköğretim Okulu öğrencisi Hayrunnisa Üzen de ödülünü Sağlık Grup Başkanı Dr. Kutsal Altıntaş’ın elinden aldı.
Orta öğretim kurumları arasında düzenlenen yarışmada slogan dalında başarı gösteren Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Mesut Keskin ödülü Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fuat İlhan’dan alırken, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nca “Yılın Sürücüleri” seçilen Hasip Sayıoğlu ve Hilmi Cidik’e ödüllerini Şoförler Odası Başkanı Fikret Kula verdi.
Programın ardından Bandırma-Bursa yönüne doğru seyreden araçlar durdurularak çiçek ve trafik güvenliğini anlatan broşürler verildi. Trafik güvenliğinin sürekliliğini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik sonunda, polis ve jandarma hizmet otoları, Belediye’ye ait zabıta ve itfaiye araçları, Sağlık Grup Başkanlığı’na ait ilk yardım aracı, Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait araçlar şehir merkezinde gövde gösterisi yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.