TOSUNCUĞA 1 YIL, 8 AY HAPİS CEZASI

Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi 20/Kasım/2020 günü, CHP’nin Tosuncuğu Sinan Çiftçi’yi 1 yıl, 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Neden mi?Belediye Başkanı Ali Özkan’la ilgili kayıtlı bilgileri sosyal medyada izinsiz yayımladığı için. Güvendiği dağları rahmete kavuşan Tosuncuğu zor günler bekliyor.

Bir değil, üç değil, beş değil. Açılan dava sayısı 10’u geçti.Tosuncuk, üç-dört yıl önce burnundan kıl aldırmıyordu. Hiç bir uyarıya kulak vermiyordu. Önüne geleni tehdit ediyor, önüne gelene hakaret yağdırıyordu: “Bana, bilmem kimin torunu derler. Ben, adamı anasından doğduğuna pişman ederim. Şerefsizler, evinizden dışarı çıkamayacaksınız” gibi gürlemeler yapıyordu. Hile-i şer ile girdiği siyasetin ilk basamağında, “Türkiye’nin en genç belediye başkanı, milletvekili, bakanı olacağım” diyordu.

Peki, ne oldu? Çok geçmedi, boyaları döküldü.

“CHP’li iş adamlarını dolandırdı” haberleri Türkiye’nin gündemine oturdu. Yer, gök, “CHP’nin Tosuncuğu” manşetleriyle süslendi. Anlayacağınız tam tersi görüntüler ortaya çıktı.

İşinden atıldı. Üniversitenin 2. sınıfından kovuldu. Her tarafta aranan Tosuncuk kayıplara karıştı.O sıralarda CHP’nin 33 bin lirasının nasıl buharlaştırıldığının hesabını veremeyen Annesi Ayfer Çiftçi ne diyordu?

“Oğlum kayıp yada kaçak değil, İngiltere’de yüksek lisans yapıyor! Siyasetteki yükselişini kıskananlar, karalamak için böyle konuşuyor.

“Ya sabır.Sormazlar mı adama, üniversiteyi bitirmeden nasıl oluyor da yüksek lisans yapabiliyor?Yalana ceza olmadığı için işkembe-i kübradan sallayan, sallayana,Hazine yerlerini kendi arazisiyle bütünleştirmeye çalıştığı için yargılanan Babası Müfit Çiftçi ne diyordu? “Oğlumun yıldızı çok parladı. Siyasetteki yükselmesini çekemeyenler çamur atıyorlar. Önünü kesmeye çalışıyorlar.”Öngörüsüzlük örneği sergilenirken, gerçekler örtbas edilmeye çalışıldı. Olan Tosuncuğa oldu.

Gel de şaşırma!Tosuncuk kırmadığı ceviz, çevirmediği fırıldak bırakmadı. Şimdilik, 1 yıl, 8 ay cezayı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından yararlanarak geçirecek ancak, 5 yıl süreyle denetim altında tutulacak.Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, 2019/460 sayılı dosya üzerinden verdiği karar aynen şöyle:

“Sanık Sinan Çiftçi hakkında yapılan yargılama sonunda hükmolunan cezanın 2 yılın altında hapis ve adli para cezası olduğu, sanığın daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı, sanığın kişisel özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluştuğu ve suçun işlenmesiyle dosyaya yansıyan maddi zarar bulunmadığından CMK’nın 231/6-C Maddesindeki şart aranmaksızın CMK’nın 231/5. Maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına. Sanığa hükmedilen cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğinden 231/7. madde gereğince hükmolunan hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlarına çevrilmesine yer olmadığına.Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğinden sanık hakkında CMK’nın 231/8. Madde gereğince 5 yıl denetim süresi belirlenmesine, Sanık hakkında CMK’nın 231/8 a-b-c bentleri gereğince takdiren denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına yer olmadığına.

“Kısaca özetlersek, suç makinesine dönüşen Tosuncuğun önü karanlık. Bundan sonra hükmün geri bırakılmasından, denetimli serbestlikten yararlanamayacak.Çünkü, dolandırıcılıktan, sahtekarlıktan, tehditten, şantajdan, hakaret etmekten, iftira atmaktan süren mahkemelerin sonuçları dökülmeye başladı.

Görünen köy, cezaevi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.