“Ters Evlenme” ilgi gördü

Karacabey Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Tiyatro Kulübü’nün hazırladığı ve sahnelediği “Ters Evlenme” adlı ortaoyunu beğenildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri izleyenlerden tam not olmayı başardı. Tiyatro sahnesinde gösterdikleri performans ile büyük alkış alan öğrenciler, yeteneklerini ortaya koydu.
Orta oyununda, Çelebi bir gün Hacıvat’a gelerek çok içki içen ağabeyi Tuzsuz Deli Bekir’i evlendirmek istediklerini söyler.  Tuzsuz Deli Bekir’in evlenirse içki içmeyi bırakabileceğini düşünen Çelebi, Hacıvat’tan ona uygun bir kız bulmasını söyler. Hacıvat’ta, Çelebi’nin ısrar etmesi üzerine Karagöz’ü kandırıp kadın diye Tuzsuz Deli Bekir’le evlendirmeye çalışır.
Oyunun sonunda, imam ve mahalleli Tuzsuz ile Karagöz’ün nikahını kıyarlar. Herkes gittikten sonra Tuzsuz, Karagöz’ün duvağını açar ve Karagöz’ün erkek olduğunu anlar. Karagöz, bu hileyi Hacıvat’ın yaptığını Tuzsuza anlatır ve sarhoş insanın başına her türlü iş gelebileceğini belirterek, içkiyi bırakmasını öğütler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.