Temmuz ayında Bursa’da 530 işyeri açıldı, bin 113 işyeri kapandı

Haziran ayında 363 açılış ve 299 kapanış ile sönük bir ay geçiren Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Sicil Müdürlüğü, Temmuz ayında 530 işyeri açılışına karşılık aftan yararlanmak isteyenlerin yoğunluğuyla bin 113 kapanış işlemini yaptı.Affın 20 gün daha uzatılmasıyla birlikte yoğunluk devam ederken, Temmuz ayı sonu itibariyle 7 aylık rakamlara bakıldığında ise 3 bin 844 kişi açılış, 3 bin 663 kişinin de kapanış işlemleri yapıldı.
SSK ve Bağ-Kurlulara getirilen af, BESOB Sicil Müdürlüğü’ne de yaz sezonunda hareket getirdi. Bağ-Kur affından yararlanmak isteyen ve vergi dairesinden kaydını sildirmesine karşın sicil müdürlüğünden kaydını sildirmeyen esnaf ve sanatkarlar kapanış yapmak için Temmuz ayında Sicil Müdürlüğü’ne akın etti. Haziran ayında 363 açılış ve 299 kapanış ile sönük bir ay geçiren BESOB Sicil Müdürlüğü, Temmuz ayında 530 işyeri açılışına karşılık aftan yararlanmak isteyenlerin yoğunluğuyla bin 113 kapanış işlemi yaptı. Affın 20 gün daha uzatılmasıyla birlikte yoğunluk devam ederken, Temmuz ayı sonu itibariyle 7 aylık rakamlara bakıldığında ise 3 bin 844 kişi açılış, 3 bin 663 kişinin de kapanış işlemleri yapıldı.
Rakamlarla ilgili değerlendirme yapan BESOB Başkanı Arif Tak, çıkan Bağ-Kur affının bugüne kadar borcundan dolayı emekli olamayan, mağdur durumda bulunan esnaf ve sanatkar kesimini rahatlattığını söyledi. Halk Bankası’nın da kredi ile destek vermesinin diğer rahatlatıcı bir unsur olduğunun altını çizen Tak, işlerin durma noktasına geldiği yaz döneminde affın birazda olsa hareket getirdiğini ifade etti. Affın Sicil Müdürlüğü’nde rakamlara da yansıdığını kaydeden Arif Tak, “Kapanış rakamları açılış rakamlarının iki katının da üstüne çıktı. Aftan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarımız, Sicil Müdürlüğümüzde uzun kuyruklar oluşturdu. Biz de hafta sonu çalışarak esnaf ve sanatkarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Kapanış rakamlarının açılış rakamlarının üstüne çıkmasına 2006 yılında kamyoncu esnafına getirilen af ile bir kez daha şahit olmuştuk. Açılış rakamlarının, kapanış rakamlarının altında kalması bizi tabiî ki üzer, ama böyle güzel vesilelerle rakamlardaki oynama, esnaf ve sanatkarımızı rahatlatacağı için bizleri sevindirir. Affın 20 gün daha uzatılması nedeni ile Sicil Müdürlüğü yine yoğunluk yaşıyor. Ağustos ayı rakamlarında da bir artış olmasını bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.