Tatilcilere hırsız uyarısı

Tatilcilere hırsız uyarısı

Karacabey Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, yaz aylarında hırsızlıkların daha fazla olduğunu belirterek, alınması gereken önlemlerin göz ardı edilmemesini istedi.
Bu konuda vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü kaydeden Suyuak, “Yazlığa gidenler, evden çıkarken kapılarını tam olarak kilitlediklerinden iyice emin olsunlar.
Apartman giriş kapıları sürekli kapalı tutulmalı. Ayrıca, PVC veya alüminyum tipi kapı ve pencere doğramalarınıza içeriden ayrı kilit yaptırın. Güvenmediğiniz kişilere evinizin veya işyerinizin anahtarınızı teslim etmeyin. Anahtarınızı paspas altı ve veya ayakkabı içerisine gizlemeyin. Para ve mücevherlerinizi evde muhafaza etmeyin.

Bahçeniz varsa bakımlı olmasına özen gösterin ki evde olduğunuz imajını versin. Akşamları bir yere gittiğinizde tek bir odanın da olsa ışığını açık bırakın. Kapınızı çalan polis dahi olsa önce kimlik isteyin” diye konuştu.
Özellikle işyerlerinde artış gösteren kap-kaççılar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, bu konuda işyeri sahiplerinin uyanık davranmaları gerektiğinin altını çizdi.
Tantanacılık yöntemiyle kavga eder gibi yapan grupların duygu simsarı olduğunu belirten Suyuak, “Bu tip kavgalarda ayırma yerine, 24 saat halkımızın hizmetinde olan 155 Polis imdat telefonuna konuyu iletmeniz daha akılcı bir çözüm olacaktır” şeklinde konuştu.
Son olarak yaz sıcaklarından bunalan vatandaşların kapı ve pencereleri açık bırakmasının da hırsızlara davetiye çıkardığı vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.