Tarladan Türkiye birinciliğine

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) sonuçları açıklandı.
OKS’de, Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde Karaoğlan Köyü İlköğretim Okulu’ndan Pınar Aydın, 500 tam puan alarak birinci oldu.
Mustafakemalpaşa’ya bağlı Karaoğlan köyünde çiftçi bir ailenin ikinci çocuğu olan 14 yaşındaki Pınar Aydın, Karaoğlan Köyü İlköğretim Okulundan bu yıl mezun oldu.
3 yıldan beri Mustafakemalpaşa Zafer Dershanelerinde eğitim alan Pınar Aydın, 8 Haziran 2008 tarihinde yapılan OKS sınavında tüm soruları doğru cevaplandırarak, % 100 başarı elde etti. Şampiyon öğrenci başarısını; sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu söylerken; “Okulumda olduğu gibi Zafer Dershanelerinde de, tatillerde eğitime devam ettim. Çok heyecanlıyım. Bu başarımı; hem Karaoğlan İlköğretim Okulundaki öğretmenlerime, hem de Zafer Dershanelerindeki öğretmenlerime borçluyum.” dedi.
Kızının OKS birincisi olduğunu öğrenen baba Bayram Aydın bu mutluluğu eşi İncifer Aydın ve tüm yakınlarıyla paylaştıklarını söyledi.
Zafer Dershaneleri sahibi Murat Sayal, öğretmenleri Alaattin Balcı, Nejdet Korkmaz, Selim Şahin ise; Mustafakemalpaşa’daki eğitim kalitesinin bu birincilikle bir kez daha tescillendiğini söylediler.
OKS birincisi Pınar Aydın ise; bundan sonraki başarılarını lisede devam ettirmek için çalışacağını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.