Tarım ve Hayvancılığı Güçlendirme ve Hizmetlerini Yayma Derneği hizmete girdi

Tarım ve Hayvancılığı Güçlendirme ve Hizmetlerini Yayma Derneği hizmete girdi
Karacabey’de tarım ve hayvancılığa katkıda bulunmak amacıyla kurulan “Tarım ve Hayvancılığı Güçlendirme ve Hizmetlerini Yayma Derneği” faaliyete geçti.
Derneğin kuruluş aşaması ve amaçları hakkında bilgi veren Başkan Hayrettin Yazıcı, tarım ve hayvancılığın önemine değindi. Toplumların sanayileşmesinde tarımın önemli rol oynadığına dikkat çeken Yazıcı, “Bilindiği gibi tarım insan yaşamında en temel değerlerden biridir. Toplumların sanayileşmesi ile birlikte hane kadar ikinci planda kaldığı gözükse de tarımsal bir dünyayı düşlememiz mümkün değildir. Henüz ziraatla uğraşan insan sayısı yüzde 30’larda bulunan ülkemiz için de tarım, vazgeçilmezler arasındadır. Karacabey’de ise, tarım hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok.
Dünyanın tarıma elverişli en uygun yerlerinden biri olan ilçemize katkıda bulunmak amacıyla derneğimizi faaliyete geçirdik” dedi.
Karacabey’de tarıma hizmet eden bir çok kuruluşun bulunmamasının önemli olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Hayrettin Yazıcı, “Tarımla ilgili yenilikleri gerçekleştirmek, düşünce platformu oluşturmak, sürdürülebilir tarımı tartışmak ve üreticilerimize yardımcı olmak amacıyla bu tür kuruluşların faaliyet içinde olması ilçemiz adına sevindirici bir gelişmedir. Bütün amacımız, Türk tarımını bir adım daha ileriye götürülmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.