Süt üreticileri perişan

Süt üreticileri perişan
*Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, “Ülkemizde 1 bardak çayın 50 Ykr, 1 litre sütün ise 45 Ykr olduğunu düşünürsek, süt üreticileri ciddi anlamda mağdur olmuş durumdadır” dedi.
Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, süt fiyatlarında meydana gelen düşüşün üreticileri mağdur ettiğini belirtti.
Durumun içler acısı olduğunu dile getiren Erdem şöyle konuştu; “Süt fiyatlarındaki gerilemeler, üreticileri zor duruma düşürmüştür. Bugün bir bardak çayın fiyatının 50 Ykr olduğunu düşünürsek, 1 litre sütün 45 Ykr olması, süt üreticilerini ciddi anlamda mağdur etmiştir. Üretici sattığı 1 litre sütün parası ile 1,5 kilo yem satın alabiliyorsa para kazanır. Ancak, bu günkü duruma baktığımızda, 1,5 litre süt satarak 1 kilo yem alabilir duruma gelmiştir.”
Hatalı uygulama yapılıyor
Tarım Bakanlığı’nın prim desteği politikalarını değiştirmesi gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, hayvan bazındaki desteklemenin hatalı bir uygulama olduğunu belirterek, “Doğu’daki hayvan 5 litre süt verirken, bölgemizdeki hayvanlar 40 litreye kadar süt vermektedir.
Bunların beslenme değerleri eşit koşullarda oluşmadığı için hepsi de aynı kefeye konulmaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.