Sürücülere uyarı!

Sürücülere uyarı!
Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan Karayolu Taşıma Kanunu ve bu kanuna göre oluşturularak 25 Şubat 2004 tarihinde yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında iki yıl süre verilerek 25 Şubat 2006 tarihine kadar tüm kamyoncu ve otobüsçü esnafına zorunlu hale getirilen yetki belgesi kapsamına aracı 3,5 tonun altında faaliyet gösteren kamyonetçi esnafı da alındı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fikret Kula, 25 Şubat 2008 tarihine kadar verilen süre içinde ‘Yıldızlı K1’ adı altındaki yetki belgesinin ticari anlamda çalışan kamyonetçi esnafının mutlaka alması gerektiğini belirtti. Kula, “Detaylı bilgi almak isteyen kamyonetçi esnafının zaman geçirmeden oda sekreterliğine başvurabilir.
Bu fırsatın kamyonetçi esnafımız tarafından değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz. Duyarsız ve ilgisiz kalanların ileride yaşayacakları sorun ve sıkıntılardan kimseyi sorumlu tutamayacaklarını da hatırlatmak istiyoruz.” dedi.
Ulaştırma Bakanlığı’nın 25 Şubata kadar yapılan başvurularda yüzde 87 oranında fiyat indirimi yaptığı da gelen bilgiler arasında. İndirimle beraber yetki belgesi fiyatının bin 500 YTL’ye geldiği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.