Sulanabilir tarım alanlarını arttırmayı amaçlıyoruz!

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, “Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri” ile ilgili olarak ATO Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldı.
Dünyada orman varlığı ve odun serveti azalırken, Türkiye'de ise arttığını hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1972 yılında 936 milyon metreküplük bir odun serveti varken, bugün 1,5 milyar metreküp odun serveti bulunduğunu 2008-2012 yılları arasında hayata geçirilen Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında ise 2 milyon 420 bin hektar alanın ağaçlandırdığını ve 2 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Korunan alanları, biyolojik çeşitliliği en iyi koruyan biziz. Çünkü biz çevreciyiz, tabiatı seviyoruz ve insanları seviyoruz. Bütün bu tabiatı korumak bizim boynumuzun borcudur. Zaten Bakanlığımızın en önemli vazifesi budur" ifadesini kullandı.
DSİ Genel Müdürlüğü'nün faaliyetlerine de değinen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallerinin, elektriğin sigortası olduğunu belirterek, gerçekleştirdikleri içme suyu projeleriyle de şehirlerin su meselesini çözdüklerini anlattı
Konuşmaların ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte bakanlığa bağlı birimlerince düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Milletvekili Matlı ise, Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada: “Orman ve Su Bakanlığımız ülkemizde çok önemli başarılara imza atmaktadır. Bölgemizde yatırımı devam eden çeşitli gölet ve baraj projelerimiz; sulama projelerimizi vatandaşlarımız özlemle bitmesini beklemektedir. Dünyanın 20 yıllık projeksiyonuna baktığımızda gıda arzı ve güvenliği son derece önemli bir konuma gelecektir. Gıda üretimi için de sulanabilir arazinin arttırılması ile bu mümkün olabilecektir.
Yapılan araştırmalarda sulu tarım ile vatandaşımızın cebine giren parayı 14 kata kadar arttırma imkanına kavuşturmak mümkündür. Ayrıca burada önemli bir nokta ise yapılan sulama yatırımları ülkemizde en fazla 7 yılda kendini amorti etmektedir. Biz bu yatırımları önemsiyor; yatırımların en kısa zamanda hizmete sunulması için Sayın Bakanımızla ve yetkililerle sürekli irtibat halindeyiz. Bu program vesilesi ile fedakarca görev yapan tüm bakanlık personelimize teşekkür ediyor, Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.