Şimdi de taş ocağı hamlesi

Karacabey Karadağ’da Kireç Ocağı ve Fabrikası kurma girişimiyle sıkça gündeme gelen AB Gıda Sanayi’nin aynı bölgede şimdide taş ocağı işletmek istemesi tepki çekti.
Karadağ civarındaki Şahinköy, Kıranlar ve Taşlık köylüleri, ”Maden Arama Ruhsatı” ile taş ocağı işletilmek istenmesine büyük tepki gösterdi. Maden arama bahanesiyle alınan ruhsatlarla açılan taş ocaklarının, bölgedeki mera ve tarlaları talan ettiği ileri sürüldü.
Taş ocağı kurmayı düşünen işletmecilerin Karacabey’in geleceğini karartacağını iddia eden köylüler, tarımın yapılmaması için büyük bir oyun oynandığını ileri sürdü. Köylüler, “Bugüne kadar verimli tarım arazilerimizi, ormanlarımızı ve doğamızı en iyi şekilde koruduk. Çimento, kireç fabrikası derken, şimdi de bu bölgeye taş ocağı kurulmak isteniyor. Biz olayın iç yüzünü geçtiğimiz günlerde taş ocağının ruhsatını alan şirket yetkililerinin bölgeye gelmesiyle öğrendik.
Taş ocağı kurulacak bu alanlar, 2. derece orman arazisi. Hayvanlarımız bölgedeki alana girse Orman İşletme Şefliği ceza kesiyor. Çevresinde yüzlerce dönüm verimli arazi bulunan bu yerlere taş ocağı açmak için nasıl ruhsat verilir anlamış değiliz. Patlayacak dinamitlerin gürültüsünden çocuklarımız nasıl ders çalışacak? Karacabey’de yaşayan insanları hiç mi düşünmüyorlar?” diye tepki gösterdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.