Sigara skandalı

Bursa’da bir restoranın tuvaletinde sigara içerken yakalanan adam gözaltına alındı. Müşterisinin yaka paça karakola götürüldüğünü iddia eden iş yeri sahibi ise polisin yasayı bilmediğini iddia ederek tepki için restoranına kilit vurdu.
            Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Demiryolu Caddesi’nde bir restoranın tuvaletinde gizlice sigara içen Necmettin E. (46), iş yeri sahibine yakalandı. Restoranın işletmecisi hemen 155 Polis İmdat telefonunu arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler, iddiaya göre Necmettin E.’yi yaka paça gözaltına alırken, iş yeri sahibinin de kimliğine el koydu. Şehit Şerafettin Karakolu’na götürülen Necmettin E.’ye Kabahatler Kanunu’nun 39. maddesi uyarınca 69 TL para cezası kesildi. Müşterisinin  yaka paça gözaltına alınmasına tepki gösteren iş yeri sahibi Şafak Sevinçlerli ise polisin yasayı bilmediğini savunarak tepki için restoranına kilit vurdu.
“CEZAYI ÖDEYECEK DURUMUM YOK”
            İşsiz olduğunu ifade eden Necmettin E., kendisine kesilen ceza makbuzunu göstererek, “Kanun neyse o. Fakat 69 TL param yok. Allah devletten razı olsun. Ben bu yasağın yanlış olduğunu düşünüyorum. Her gün restorana gelir içkimi içer, evime gider içmeye de devam ederim. Kimseye bir zararım dokunmaz. Bazen de günde içtiğim sigara 3 paketi buluyor. Param yok ama arkadaşlarım sağ olsun” dedi.
MÜŞTERİLERİ ÇIKARIP RESTORANIN KAPISINA KİLİT VURDU
            Restoran işletmecisi Şafak Sevinçlerli (44) ise müşterisi olan Necmettin E.’yi restoran içinde sigara içtiğini görünce uyardıklarını ifade ederek, “Fakat adam tuvalete girerek gizlice sigara içmeye devam etti. Bunu görünce de hemen 155 Polis İmdat telefonunu aradım. İş yerine gelen ekipler sigara içen müşteriyi yaka paça gözaltına aldı. Polisleri bu konuda uyarmama rağmen oralı olmadılar. Kendilerine yasanın bir metnini vererek okumalarını istedim. Kimliğimi götürdükleri için ben de karakola gitmek zorunda kaldım. Bana burada zorla ceza kesmeye çalıştılar. Yasayı onlara anlattım. Karakoldaki bir komiser, ‘Yasayı bize sen mi öğreteceksin? O kadar biliyorsan bizi neden aradın? Öyleyse dükkanını kapat’ dedi. Ben de müşterilerimden hesapları toplayarak iş yerime kilit vuruyorum. Çünkü yasayı uygulayacak olan polisler, daha bunu nasıl yapacaklarını bile bilmiyor. Konunun sonuna kadar takipçisi olacak, polis hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.
“BARDAĞIM İÇERİDE, SİGARAMI İSE DIŞARIDA İÇİYORUM”
            Restoran müşterilerinden biri ise, “Kurallara saygı duyuyorum. Bardağım içeride, sigaramı ise dışarıda içiyorum. Mekan sahibine de benim yüzünden ceza kesilmesi çok yanlış. İş yeri sahibi neden ceza yesin? Bir de turizm sezonunda böyle bir uygulamaya gidildi. Hadi Bursa neyse ama ya turizm bölgelerinde bu yasak nasıl uygulanacak? Ülke sigara yasağıyla kalkınmaz, yatırım gerek” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.