Sayın Vali, Ne Olacak Bu Esentepe’nin Hali?

Sayın Vali, Ne Olacak Bu Esentepe’nin Hali?
10 yıldan beri Esentepe Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Lakin bir semt sakini olarak son iki yıldan bu yana burada yaşamak çekilmez bir hal aldı.
Geçen yıl bu sütunlarda mahallenin sorunlarını içeren bir yazı yayınlattık. Biz mahalle sakinleri muhtarımızın önderliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat ederek sıkıntılarımızı ve şikâyetlerimizi bildirdik.
Ne yazık ki bir yıldan beri değişiklik olmadığı gibi sorunlar daha fazla büyüdü. Esentepe şu an Karacabey’in en gürültülü, en karışık ve asayişi en bozuk semti.
Sayın Valim; Esentepe’de 5 tane okul, bir de öğrenci yurdu var. Öğrenci sayısı yaklaşık 7 bini buluyor. Mahalle sakinleri ile birlikte 15 bin kişinin yaşadığı Esentepe’de bir karakol yok.
Yıllarca önce temeli atılan Karakol binasının bitmediği söylenerek bu konuyu geçiştiriyorlar. 2007 Türkiye’sinde her imkân var, yeter ki yapılmak istensin.
Tam donanımlı bir mobil araç buraya konuşlandırılamaz mı? Böylece 24 saat hizmet verilebilir.
Sabahlara kadar içki içip Esentepe’de sürat yarışları yapılması bizleri yaşamaktan soğuttu. Esentepe’de Esentepeliler işkence çekerken Devlet ne iş yapar?
Son birkaç yılda burada üç cinayet işlendi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hep gelişmiş ülkelerdeki gibi olmayı hayal ederim. Mesela bir Amerikalı kalp krizi geçirse ta.. Amerika’dan helikopter gelip vatandaşını kurtarıyor.
Biz Esentepeliler olarak 15 bin kişiye bir polis istiyoruz. Çok mu istiyoruz acaba?
Karacabey’de 160 polisin görevli olduğu bilgisini aldım. İlçenin nüfusu 45 bin civarında. Esentepe’de 15 bin kişi yaşıyor. Matematiksel olarak bize 50 polis düşmektedir. Şu anki uygulamaya göre ise Esentepe’den günde 3 veya 4 kez bir polis arabası geçiyor.
Sayın Valim, aslında sorunun kökten çaresi buranın trafiğe kapatılmasıdır. Her ilde olduğu gibi burası bir kampüs haline getirilmelidir. Bu iş Belediye ve Polis işbirliğiyle 24 saatte çözümlenir. Üç yere dikilecek direklerle ortalık süt liman olur. Çünkü burası Karacabey’in kör noktasıdır.
Sayın Valim, bu konuyu halledeceğinize inanıyor, size güveniyoruz. Tabii ki mahalle sakinleri olarak bizim de bir dayanma gücümüz olduğu unutulmamalıdır. Bir süre daha burasının asayişi sağlanmazsa, sakinler olarak havalı tüfek alma, balkonlarda taş ve yumurta bulundurma gibi radikal arayışlar içine girmeyi düşünüyoruz.
Bu günden sonra bir öğrenci veya bir mahalle sakininin canı yanarsa bundan başta Emniyet Müdürlüğü ve Belediye sorumlu olacaktır. Bizden duyurması.
Eskilerin dediği gibi: “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.