Şampiyon 6/B

Şampiyon 6/BCumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki 6.Sınıflar münazara finali sonuçlandı.

*Merve Şentuna, Selin Koyuncuoğlu, İzel Karaoğlu, ve Tuğçe Polat’tan oluşan 6/B, “Çocuğun arkadaşlık seçiminde aile mi önemli?” konusunu savunurken, jüriyi de etkiledi ve Bircan Pullu, Derya Cesur, Büşra Ok, Yavuz Sevinç’ten oluşan 6/C’yi geride bıraktı.
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapılan 6. sınıflar münazara finali nefesleri kesti.
“Çocuğun arkadaşlık seçiminde aile mi? Yoksa çocuğun kendisi mi önemli?” konusunu tartışan öğrenciler büyük alkış topladılar.
“Balık yavruları yumurtadan çıktığı gibi yüzemezler, okyanus o kadar büyüktür ki, anlamadan onları yutuverir. Onlara yüzmeyi, okyanustaki tüm tehlikeleri anneleri öğretir. Çocuklara da hayatı anneleri öğretir” pankartıyla dikkatleri çeken 6/B bir hayli etkili oldu.
Jüride yer alan Türkçe Öğretmenleri Mariye Seymen, Elif Akın ve rehber öğretmeni Zuhal Ertunç iki grubun zorlu mücadelesi karşısında değerlendirme yaparken zorlandılar.
Oldukça çekişmeli geçen tartışma sonunda, 94.8 puanla şampiyon olan 6/B sınıfı sevinç yumağı oluştururken, mücadeleyi yitiren 6/C sınıfı ise 88.4 puan alırken rakiplerinden hiç de aşağı olmadıklarını gösterdiler.
Yaklaşık 1,5 saat süren çekişmeli tartışmayı başarıyla noktalayan her iki sınıfın öğrencilerini konuklar ayakta alkışladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.