Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırıldı

Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırıldı
Karacabey’deki sahipsiz köpekler Almanya Hayvanları Koruma Derneği (Pro Animale) tarafından görevlendirilen ekip tarafından tedavi edildi.
Pro-Animale görevlilerine tıbbi ilaç, yiyecek, barınma ve ulaşım desteğini Belediye sağlıyor. İkisi veteriner hekimden oluşan dört kişilik ekip, bir hafta içinde 1500 köpeğin bakımı ve kısırlaştırılmalarını sağlandı.
Belediye’nin sekizinci katındaki meclis dinlenme salonu ve misafir odasında barındırılan ekibi önceki gün Hayvan Barınağı’nda ziyaret eden Belediye Başkanı Ergün Koç, katkılarından dolayı Can Ayalp, eşi Nilgün Ayalp, veteriner hekimler Uğur Duran ve Aybars Tunalı’ya teşekkür etti
Gönüllü ekibin bir hafta içinde 1500 köpeğin bakımları, kısırlaştırılmaları, kuduz ve uyuz aşılarının yapılması, iç ve dış parazitlerinin yok edilerek, rehabilitasyona tabi tutulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Koç, çevredeki diğer il ilçelerdeki belediyeler ile köy muhtarlıklarına çağrıda bulundu. Koç, “AB’ye tam üyelik sürecinde çıkarılan Hayvanları Koruma Yasası sadece bizi değil, tüm yerel yönetimleri bağlamakta ve hayvanlar için bakımevleri kurulmasını öngörmektedir. Ayrıca, kontrolsüz hayvan üremesini engellemek amacıyla, sahipli köpek ve kedilerin bile kısırlaştırılmaları yasa gereğidir. Kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanlar kayıt altına alınıp, işaretlenerek yeniden geldikleri ortama bırakılmaktadır. Sahipsiz hayvanların dövülmesi, öldürülmesi, acımasızca aşırı soğuk ve sıcakta bırakılması kanunla yasaklanmıştır. Kanunla hayvan koruma gönüllüleri sistemi getirilmiş, belge alan gönüllülere çevredeki hayvanların gözetimini üstlenmeleri sağlanmıştır.
Yeniköy’deki Ova Korusu Ayı Barınağı’nın da finansmanını sağlayan uluslar arası değerli kuruluşa teşekkür borçluyuz. Dernek yöneticileri Karacabey’deki hayvan sevgisine hayranlıklarını her fırsatta belirtiyorlar. Belediye olarak bizler Güney Marmara Bölgesi’ndeki iki hayvan barınağından birine sahip olarak, Hayvan Koruma Kanunu’nu ilk uygulayan belediyeler arasına girdik” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.