Sahiller temiz çıktı

Sahiller temiz çıktı
Karacabey, Mudanya, Gemlik ilçeleriyle İznik Gölü kıyılarında, Sağlık Müdürlüğü’nün ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 22 noktada yaptığı periyodik ölçümler önceki gün açıklandı.
Ekiplerin Ocak-Mayıs döneminde ayda bir, Haziran ayından itibaren 15 günlük periyotlar halinde yaptığı ölçümlerde, Karacabey’deki Bayramdere, Yeniköy ve Kurşunlu ile Mudanya’daki Eşkel plajlarının temiz olduğu belirlendi.
Son ölçümlerde, normalde 100 mililitrede en fazla 1000 olması gereken koli basili miktarı Yeniköy plajında 100 milimetrede150 olarak ölçüldü. Gemlik sahilindeki Kurşunlu Köyaltı Halk Plajı, Mudanya sahilindeki Yeniköy Halk Plajı ve İznik Gölü sahilindeki Darka Tatil Köyü’nün mililitrede tespit edilen 3-4 koli basili miktarıyla, Bursa’nın en temiz plajları oldu.
Gemlik’te Narlı Plajı ve Karacaali İzcilik Kampı, Mudanya’da ise Altınkum, Zeytinbağı ve Burgaz halk plajlarındaki kirliliğin üst düzeyde olduğu belirlendi.
Hava koşulları ve rüzgar yönünün deniz kirliliğini etkilediği, bu yüzden önceki ölçümde çok temiz çıkan bir plajın bir sonraki ölçümde en kirli olabileceği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.