Sadık Yılmaz’lı öğrenciler büyüledi

Sadık Yılmaz’lı öğrenciler büyüledi
Karacabey Kaymakamlığı ile Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’nin 15-22 Nisan ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında dün düzenlenen program görkemli geçti.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programda Kaymakam Dursun Balaban, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karşit, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil’in yanı sıra, Sütaş A.Ş. İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda veli hazır bulundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Gökmen Güler, turizmin önemine değindi. Doğal ve kültürel kaynaklarımızın korunmasında turizmin ayrı bir ayrı olduğunu anlatan Güler, “Ancak bu güzelliklerimizi ne kadar iyi koruyoruz, tartışmalıyız. Turizm, bacasız sanayidir. Ülkemizin sahip olduğu olanakları en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bu görev herkesindir. Ekonomik sorunların aşılmasında turizm, en büyük etkendir. 21. yüzyılda en önemli sektör turizm olacaktır” dedi.
Şule Balaban’ın okuduğu “Türkiyem” şiiri büyük beğeni toplarken, öğrencilerin Türk yardımseverliği ile kültürümüze ait “Kız İsteme” konusunu mizahi bir şekilde anlatan tiyotro gösterileri ilgiyle izlendi.
Yörelerimizden derlenen türki ziyafeti izleyenleri büyülerken, ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtıldığı slayt gösterimi ise görülmeye değerdi.
Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin kurduğu ‘Grup Coşku’nun hazırladığı son günlerin en beğenilen danslarından “Kolbastı” keyifle izlendi.
Okul bünyesinde düzenlenen düzenlenen “Turizm” konulu kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödül töreni düzenledindi.
Birinci 9-A sınıfından Ayşe Dinçer, ikinci 9-A sınıfından Gülşah Pıtık ve üçüncü 10-A sınıfından Zühre Elçi, Kaymakam Dursun Balaban tarafından ödüllendirildi.
Program sonunda Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği “Yöresel Yemek Yarışması”na geçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.