Sadık Yılmaz unutulmaz!

Sadık Yılmaz unutulmaz!
*Sütaş ailesi önce Hamitler Mezarlığı’nda toplandı. Daha sonra fabrikada, yoğun katılımla anılan Yılmaz, slayt gösterileriyle tanıtıldı. Aynı günün akşamı doğduğu Harmanlı Köyü’nde yaptırdığı camide adına mevlüt okutulan yardımsever işadamı merhum Sadık Yılmaz’ı sevenleri burada da yalnız bırakmadı.
Sütaş’ın kurucusu merhum Sadık Yılmaz, ölümünün 4. yıldönümünde Bursa Hamitler Mezarlığı’ndaki kabrinde, Fabrikada ve Harmanlı Köyü’nde törenlerle anıldı.
İlk tören Bursa’daki Hamitler Mezarlığı’nda yapıldı. Törende, Sadık Yılmaz’ın eşi Sahavet Yılmaz, oğlu Muharrem Yılmaz, kızları; Mürvet Tezel, Serpil Veral, Cemile Dilbay, çok sayıda seveni ve Sütaş yöneticileri yer aldı.
Burada kısa bir konuşma yapan Sadık Yılmaz’ın oğlu ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yıllar önce temelleri atılan eserlerin giderek büyüdüğünü söyledi.
Sadık Yılmaz’ı her geçen gün biraz daha fazla özlediklerini dile getiren Muharrem Yılmaz, daha sonra Uluabat Köyü’ndeki Sütaş Fabrikası’nda düzenlenen anma törenine katıldı.
Sütaş çalışanlarının ve çok sayıda seveninin katıldığı fabrikadaki törende, değerli işadamı slayt gösterileriyle tanıtıldı.
“İleri görüşlülüğüyle rehberimiz olacak”
Sütaş’taki anma töreninde yoğun bir kalabalığa seslenirken duygusallığını gizleyemeyen Muharrem Yılmaz, Sadık Yılmaz’ın aralarında yaşadığını hissettiğini söyledi.
Sadık Yılmaz’ın ileri görüşlü ve inançlı biri olduğunu ve O’nun döneminde temeli atılan Sütaş’ta bugün 5 bine yakın insanın ekmek yediğini dile getiren Muharrem Yılmaz, “Seni her geçen gün biraz daha fazla özlüyoruz. Seni arıyoruz. Bıraktığın eserler, ilkelerinle yaşıyor. Onları yaşatmak ve büyütmek için bütünleştik. Sevgi ve saygıyı öne çıkarıp daha büyük bir aile oluşturmaya çalışıyoruz. Değerlerin, sonsuza değin ilkelerimiz olacaktır. İlkelerimizi, adalet çizgisinden ayrılmadan devam ettirerek Sütaş’ın çıtasını daha yukarılara taşımayı amaçlıyoruz” dedi.
Muharrem Yılmaz konuşmasını; “Her insan gibi Sadık Yılmaz da 4 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Ne mutlu ki, geride unutulmaz eserler bıraktı. Bizlere yol gösterecek, ışık olacak eserler, iyi bir aile, işinin uzmanı dost insanlar bıraktı. Yolumuza, O’nun yolundan inançla devam edeceğiz” diye noktaladı.
Muharrem Yılmaz’ın konuşmasından sonra Müftü Osman Şen dua yaptırdı ve daha sonra konuklara öğle yemeği ikram edildi.
Harmanlı’da mevlüt
Sadık Yılmaz’a aynı günün akşamı doğduğu Harmanlı Köyü’nde kendi yaptırdığı camide mevlüt okundu.
Yılmaz’ı sevenleri burada da yalnız bırakmadı. Mevlüt’ten önce pilav ikram edilirken, Yılmaz ailesi, konuklarla teker teker yakından ilgilendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.