Rekolte dışı ürün alınmayacak

Rekolte dışı ürün alınmayacak
Marmarabirlik, zeytin alımına başlıyor. Rekolte beyannameleri de bu gün alınmaya başlanacak. 31 Ekim’e kadar beyanname vermeyen ortaklardan kesinlikle mahsul alınmayacak.
Rekolte fazlası ürün teslimatı yapıldığı yapılması durumunda, bu ürünlerin bedelleri bir yıldan önce ödenemeyecek. Rekolte beyannamesine yağlık, ezmelik, kızıl ve sofralık zeytinlerin tümü dahil edilecek. Beyannamelerdeki taahhüt miktarından fazla ürün alımı yapılamayacağından, yetkililer rekolte beyan miktarının doğru bir şekilde verilmesi konusunda ortakların titiz olmalarını istedi. Devamı 7’de
Rekolte beyannameleri için merkezde kabuller devam ederken, köylerde her akşam gezilecek. 300-360 taneli ürünlerde uygulanacak 600 ton kotası karşısında, sehven oluşabilecek kota fazlası ürün teslimatında zeytinin değeri düşecek. Marmarabirlik teslimatlarda kota fazlası olan ürünleri ezmelik olarak değerlendirecek. Fazla teslimatta üreticiye ezmelik değerinde para ödenecek. Önceki yıllarda tepkilere sebep olan ortaklıkların düşürülmesi uygulaması bu sezonda da devam edecek. Ana sözleşme gereği; 3 yıl üst üste rekolte beyan etmeyen, ettiği beyanın yüzde 50’sini teslim etmeyen ve kooperatife borcunu 3 yıldır ödemeyen kişilerin ortaklıkları düşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.