Recep Altepe istifa etti

Bursa’nın AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün yaptığı açıklamayla görevinden istifa etti.
Altepe, Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü’nün açılış töreninin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, Çatışmayacağız hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız.” dedi.
Kriz ortamını oluşturmaya hiç yanaşmayacaklarını dile getiren Altepe, şunları kaydetti: “Bu şartlarda Bursamıza, hemşehrilerimize ve ülkemize hizmet imkanı kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok, alnımız ak başımız da dik. Bursamıza, hemşehrilerimize, ülkemize ve AK Parti’mize hayırlı olmasını diliyorum.”
“Hiçbir zaman kavgadan yana olmadım”
Altepe yaptığı basın açıklamasında istifasını şu sözlerle açıkladı: “İşlerimizi ibadet olarak yerine getiriyoruz. Kim olursa olsun Bursalı hemşirelerimiz arasında ayrım yapmıyoruz. Bursalı bir kişi için en önemli konu bu. Dedikodu ve şüphe oluşturacak her eylemden kaçındık. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik. Belediye başkanlığıma başlayınca bütün işyerlerimi kapattım. Bursa ile yatıp kalktım. Bursa için herkesten fikir aldım. Kent Konseyi ve eski Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla beraber çalıştık.
Tüm kurum kuruluşlarla beraber örnek bir işbirliği ve uyum sergiledik. Bunların sonucunda Bursa’da binlerce eser kazandırdık. Sadece Bursa için değil, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde birçok esere imza attık. Her girdiğimiz seçimlerden de oyumuzu arttırarak çıktık. 16 Nisan referandumunda yüzde ellinin üzerinde oy alan büyükşehir olduk. Adımız yolsuzlukla yanyana hiç gelmedi. Bursa halkının karşısında hiçbir zaman itibarımız düşmedi.
Bizim için çok değerli AKP yönetimi tarafından ülke genelinden yapılan yeniden yapılanma eylemi başlatıldı. Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor denildi. 39 yıldır süren siyaset hayatımız var. Tüm barlığımız MSP, RP, FP ve AKP ile devam etti.
Camia ile olan bağımız başka hiçbir camiayla olmadı.
Böyle bir teşkilat tecrübesi olan birisi olarak, 39 yıllık siyasetteki görevimde hep hizmet ve hep katkı ve hep işbirliği konusunda katkı yaptım.
İbadet olarak gördüğüm bu görevde hiçbir zaman kavgadan yana olmadım.
Bugün itibariyle görevimden istifa ediyorum. Veremeyecek hiçbir hesabım yok.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.