Palavra, palavra, palavra!

Palavra, palavra, palavra!
İnsana, “Bu kadarda olmaz” dedirten palavralar dolaşmaya başladı son zamanlarda.
Bir önceki seçimlerde pilav üstü döner dağıtarak 3-5 milyon oy alan bir parti, bu seçimlerde de umut dağıtmaya devam ediyor.
Adamlar Türkiye şartlarında boş umut dağıtmanın prim yaptığını iyi yakalamışlar.
Neymiş efendim; Mazot 1 YTL olacak. Emekliye 14 maaş tutarında ikramiye verilecek. Yılda 1 milyon kişiye iş verilecek. Fındık 8 YTL olacak. Gıdada KDV uygulaması son bulacak, olacak,….öööf…..be.. Yeter artık.
Türk seçmenine sesleniyorum; Pilav üstü döner dağıtan ve bol keseden atarken mangalda kül bırakmayan bu tip siyasetçilere oylarınızla prim vermeyin.
Atmasyonlar bunlarla da bitmiyor.Neymiş efendim kişi başına milli gelir 40 bin dolar olacakmış. Kişi başına 10 bin dolar bile olmayan milli gelirimiz nasıl 40 bin dolar olacak aklım almıyor.
Bu palavrayı sıkanlarda söylediklerine pek inanmıyor ama adamlar yinede umutlu. Varsın umutları ile yaşasınlar.Nasıl olsa umut fakirin ekmeğidir.
Birde bu palavraları sıkanların gerçek durumuna bakalım. GP lideri Cem UZAN hakkında üç ayrı soruşturma var. İmar Bankası yolsuzluk iddiası nedeniyle , devlete 7 milyar dolar borcu var. Kara para aklama: Soruşturma sürüyor. Evrakta sahtecilik: Yargılama sürüyor. Havuz davası: Telsim’e ait üçbuçuk milyon telefon kartını evindeki havuzda sakladığı iddiasıyla, beş yıl hapsi isteniyor. Zimmet: Uzan şirketlerinden yurt dışına para kaçırıldığı iddiasıyla süren soruşturma.
Pamukova Baskını: Pamukova’daki çiftliğe kendi adamlarıyla baskın yaptığı iddiasıyla yargılanıyor. Yurt dışına kaçan baba ve oğul Uzanlar için kırmızı bültenle arama var.
 Baba Kemal uzan ile Hakan Uzan bu nedenle Türkiye’ye gelemiyor.
Bunun dışında Motorola ve Nokia üç milyar dolar alacağı için Uzanlar hakkında Amerika’da dava açıyor. Mahkeme uzanlar için tutuklama kararı veriyor.
Eğer GP iktidara gelirse bu saydıklarımız bir, bir ortadan kalkacak. Oh ne ala memleket. Çarp,çırp, memleketin 30 milyar dolarını götür.
Ondan sonra da milletten oy iste. İste, belki alırsın. Oy isteyenin bir yüzü kara, vermeyen zenci olsun.
Ben şimdiden kendimi zenci ilan ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.