Öztenekeci : “Marzinç, Tehlikeli Atık Projesidir!”

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Öztenekeci, önceki gün vergi rekortmenleri için düzenlenen “Ödül Töreni”ndeki konuşmasıyla, Organize Sanayi Bölgesi’nde antin-kuntinlerle konuşlandırılmak istenen Marzinç’e dikkat çekti.
            OSB’den “Demir-Çelik, Çinko ve Metalik Demir Üretimi” yapacağını belirterek yer tahsisi isteyen Marzinç’in 200 dönüm yer topladıktan sonra ÇED aşaması sırasındaki “Baca Tozu/Tufal Geri Kazanım Tesisi” kuracağı ortaya çıkınca başlayan rahatsızlık giderek büyüyor.
“Ödül Töreni”nde konuşan Öztenekeci’nin Marzinç’in çok tehlikeli ve çevreyi kirletici bir tesis olduğunu söylemesi Mustafakemalpaşalıları ayağa kaldırdı.
            Öztenekeci, Marzinç’in Mustafakemalpaşa adına endişe verici olduğu duygularını halkla paylaşırken, Kaymakam Adem Saçan’ın ise, “İş kapıları kapatılmak ve gençlerin önüne set çekilmek isteniyor” diye açıklama yapması ilginç bulundu.
            OSB Başkanı Erhan Onar, ilginç gelişmeleri yakından izlediğini ve zamanı gelince belgelerle konuşacağını dile getirerek, Marzinç’in Mustafake-malpaşa’da kurulmasının, özellikleri bakımından yasal olmadığını ileri sürdü.
            Marzinç’e izin verilmemesi için Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvurduklarını belirten Onar, bu konuda GÜMÇED’in açtığı imza kampanyasını desteklediklerini söyledi.
            Marzin’in, Çördük’te kurulmak istenen, “Tıbbi Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi”nden çok daha fazla tehlikeli olduğunu kaydeden GÜMÇED Karacabey Temsilcisi İbrahim Bursalı, “Mustafakemalpaşa’yı Türkiye’nin ‘Zehir Çöplüğü’ yapmak istiyorlar. Hileyle, hurdayla birinci sınıf tarım alanlarımızı çoraklaştırıp geleceğimizi karartmaya çalışıyorlar. İki-üç yerden kovulan Marzinç’e Marmara’nın tarım ambarı olan Mustafakemalpaşa’da nasıl izin veririz?
            ‘Marzinç’i istemiyoruz’ diye imza kampanyası başlattık. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Gerekirse yargıya başvuracağız” diye konuştu.
Bursalı, tüm Mustafakemalpaşalıları Çördük’te olduğu gibi önce imza kampanyasına katılmaya davet etti ve temiz bir çevre için mücadeleye hazır olmalarını istedi.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.