Özkan’dan çevre duyarlılığı çağrısı

• Geçtiğimiz günlerde yaptığı yürüyüş esnasında çevreye atılan çöplere rastlayan ve bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Özkan, yere şişe, izmarit ve çöp atanlara da sitem etti. Özkan, olay yerine çağırdığı belediye ekipleriyle birlikte kendisi de çöp toplarken, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaya davet etti.

Karacabey, 12.08.2022 – Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, çevre hassasiyeti konusunda önemli bir çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı yürüyüş esnasında çevreye atılan çöplere rastlayan ve bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Özkan, yere şişe, izmarit ve çöp atanlara da sitem etti. Özkan, olay yerine çağırdığı belediye ekipleriyle birlikte kendisi de çöp toplarken, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaya davet etti.

Sporda örnek hamleler

Özkan, ekiplerle birlikte atılan çöpleri topladıktan sonra yaptığı açıklamada, ilçede sporu daha da teşvik etmek amacıyla yapılan tesislere dikkat çekerek, “Şu anda sadece Karacabey Belediyesi bünyesinde spor yapan gencimiz, çocuğumuz, vatandaşımız on bini aşmış vaziyette. Tabi bu spor seferberliği çerçevesinde biz tesisleşme hamlesini de başlattık. İlçe stadyumumuzda 30-35 yıldan beri çivi çakılmamıştı. Gece maçları oynanacak hale getirdik. Aynı şekilde sentetik saha yapıldı. Öğretmenler Parkında spor salonu, gençlik merkezi, halı sahalar, yani ne eksiğimiz varsa her anlamda onları gidermeye çalıştık. Spor Adası olarak tabir ettiğimiz bir noktadayız. Buraları mezbelelik halindeydi. Karacabey, Bandırma, Çanakkale yolu üzerinde, buralara da bir peyzaj düzenlemesi yaptık. Yürüyüş yolları yaptık. Alt geçidi genişlettik ve Atatürk Parkı’na ulaşımı sağladık. Burada hanımefendiler, beyefendiler, çocuklar, gençler doyasıya spor yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

Karacabey’e yakışmıyor

Özkan, Spor Adası olarak bilinen yerleşke içerisindeki bazı noktaların duyarsız vatandaşların atıklarıyla dolduğunu belirterek, “Maalesef gördüğümüz noktada, alkol kullanan vatandaşlar kontrolsüz bir şekilde etrafı kirletmiş. Ateşler yakılmış stadyum duvarının çevresinde. İçilen içeceklerin şişeleri gelişigüzel atılmış. Cam kırıkları oluşmuş, spor yapan çocuklarımıza zarar verecek şekilde. Karacabey’in güzelleşmesi için bir taraftan belediyemiz, spor severlerimiz, cansiperane gayret gösterirken, bir taraftan yapılan bu hizmetler heba ediliyor. Temizlik işlerinden arkadaşlarımızı çağırdık. Zabıta arkadaşlarımızı çağırdık. Bu şişeleri hep beraber topluyoruz. Maalesef bu görüntüler Karacabey’e hiçbir şekilde yakışmıyor. Sadece yapmak değil, amaç korumak olmalı. Çünkü sahip çıkılmazsa, buraları tekrar çöplük ve mezbelelik yer haline dönecek. Bundan sonra zabıta arkadaşlarımız buraları daha fazla kontrol edecekler” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.