Önder Matlı, İl Yönetimi’nde

Önder Matlı, İl Yönetimi’nde
Karacabey’li tanınmış İşadamı Önder Matlı, AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Bursa AKP 3. Olağan Kongresi`nde Nagip Vardar İl Başkanı olurken, Önder Matlı’nın da yönetim kurulunda yer alması ilçemizde sevinçle karşılandı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile İlçe Başkanı Adem Surguç’un, Önder Matlı’yı il yönetim de istememesi ve seçilmemesi için karşı çalışma yapması üzüntü yarattı. Karacabey’in önünün açılmasını istemez bir görüntü sergileyen Koyuncu ile Surguç’un etik bulunmayan bir tutum içine girmesi kafalarda soru işareti bıraktı.
AKP İl Başkanı Nagip Vardar`ın listesinde yer alan Karacabey eski Belediye Meclis Üyesi ve Matlı Yem San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önder Matlı, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile İlçe Başkanı Adem Surguç’a karşın yönetim kuruluna girme başarısı gösterdi.
Özellikle Milletvekili Ali Koyuncu’nun Karacabey’in gelişmesini istemez bir görüntü sergilemesi dikkat çekmeye başladı. Karacabey Devlet Hastanesi’nin kanayan durumdaki yarası Emar, Tomografi ve Kemik Ölçüm Cihazlarıyla ilgili hiçbir çalışma içine girmeyen Koyuncu’nun Karacabey’in yükselen değerleri arasında gördüğümüz Önder Matlı’ya karşı tavır alması, sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çekti. Önder Matlı’nın, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Yönetimine etkin üye olarak seçilmesi Karacabey’de olumlu yankı yaptı.
Önder Matlı, kendisine destek verenlere teşekkür ederken, karşı çalışma yapanlar için ise “Herkesin tercihi, saygı duyulmalıdır. Arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanmışlardır. Önümüze bakmalıyız, yapılacak çok daha önemli işlerimiz var” diye konuştu.
Eski İl Başkanı Sedat Yalçın ve Başkan Vekili Cafer Yıldız`ın son anda adaylıktan çekilmeleri partililer tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Kongreye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İki adaylı kongre istemiyorum, üzerinde uzlaşacağınız üçüncü bir isim bulun` dediği ve Nagıp Vardar`ın adaylığının böylece gündeme geldiği ifade edildi.
Listede yer alan diğer isimler ise şu şekilde oluştu; “Murat Demir, İsmet Su, İsmet Acar, Emel Gözü Kara Durmaz, Cevdet Kamış, Refik Özen, Sakiye Erdem, Kamuran Çatalkaya, Mehmet Babacan, Çiğdem Ceyhan, Önder Matlı, İbrahim Güler, Çelil Çolak, Cemal Beşkardeş, İsmail Edebali, Mehmet Çetin, Nilüfer Taşan, Nilüfer Kahveci, İbrahim Aytekin, Okay Talay, Bülent Şeker, Cemal Tuna, Dursun Akan, Mustafa Yıldız, Hakan Gürses, Mutlu Keskin, Şener Güngör, Remzi Topuk, Şükran Misci, Serpil Ulu, Cüneyt Şener, Necmi Şentürk, Kadir Oruç, Öznur Yağcı, Sertaç Karaalp, Hübeyde Üftadeoğlu, Mustafa Sarı, Mustafa Kaymaz, Mustafa Kaya, Atilla Demirtaş, Resul Dursun, Ali Ömeroğlu, Nuran Gözü, Orhan Yavuz, Yusuf Dündar, Nesuha Özyıldırım, Cemile Yiğit, Işıl Zeliha Maydaer.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.