Ömer Matlı’da ‘Sivil Savunma Günü’

Ömer Matlı’da ‘Sivil Savunma Günü’
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencileri düzenledikleri, “Sivil Savunma Haftası” programı nedeniyle konunun önemine dikkat çekti.
Program öncesinde yapılan “İkaz-Alarm Tatbikatı”nın ardından 4/B sınıfından Buse Türksever, sivil savunmanın tanımını, kavramını ve alınması gereken önlemleri anlattı.
Nükleer ve biyolojik silahlar ve korunma yollarını masaya yatıran 7/D sınıfından Seda Ataman’ın ardından, 4/D sınıfı öğrencisi Sümeyye Gökpınar kimyasal, radyolojik silahlar ile korunma yollarını arkadaşlarıyla paylaştı.
3/B sınıfından Emre Çakır’ın okuduğu ‘Sivil Savunma’ isimli şiir beğeni toplarken, 5/B sınıfı öğrencilerinden Batuhan M.Tokatlı, ‘İkaz-Alarm işaretleri ve anlamları’ açıklayarak konuya ışık tuttu.
7/Bsınıfından Yasemin Kapar’ın sığınakta alınması gereken önlemler, gizleme ve karartma gibi konularda verdiği bilgilerden sonra, Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni Özer Levent, depremle ilgili hazırladığı slayt gösterisiyle konuya açıklık getirdi.
Sivil Savunma bilincinin yayılmasının amaçlandığı programda, Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencileri başarılı bir çalışmaya imza attılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.