Okullar bölgesi trafiğe kapanamaz mı?

Okullar bölgesi trafiğe kapanamaz mı?
Karacabey Esentepe Mahallesi, Okullar Bölgesi’ndeki yolun ralli sahasına dönmesine öğrencilerin ve mahallelinin tepkisi bitmiyor.
Sadık Yılmaz Yerleşkesi’nde kız yurdunun açılmasının ardından, maganda trafiğinin artması ve yurt önünde özel araçlarla “Yarış hünerleri” sergilenmeye başlanması öğrencilerin tepkisini arttırdı.
Okul çıkışlarında ve gün içinde polis ekiplerinin bölgeyi kontrol altında tutması öğrencileri biraz olsun rahatlatırken, pusuda bekleyen maganda sıkıntısı bölgede tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Öğrenciler, “Polis olmasa çoğumuz okula bile gelmeyeceğiz” diye konuşarak sorunun ne denli ciddi olduğunu özetliyor. Mahalleli ve öğrenciler güvenliğin sağlanması için tek seçeneğin yolun araç trafiğine kapatılması olduğunu savundu.
Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, tacizlerden bıktıklarını ve okulu bile bırakmayı düşündüklerini belirtti. İsmini söylemeyen bir öğrenci, “Karacabey’de sokakta dolaşırken bile insana bir bakışları var, sanki uzaylı geçiyor. Merak ediyorum onların hiç bacısı, kardeşi yok mu? Heykelden okula gelişimiz ise tam bir rezalet. Her gün birilerinin tacizine maruz kalıyoruz.. Arabasını, motorunu alan arkadaşlarıyla burada. Laf atıyor, aracı üzerine sürüyor binbir türlü rezillik yapıyorlar. Ailem şu yolda olup biteni görse bir daha okumaya falan göndermez herhalde. Şimdiye kadar sabrettiysek bu polisin sayesinde oldu. Ama alınacak tek bir önlem var o da yolun trafiğe kapatılması. Yerel yönetim burayı sevgi yolu benzeri bir cadde haline getirebilir” diye konuştu.
İMKB Lisesi ve Sadık Yılmaz Lisesi öğrencileri de magandaların okul önlerinde her türlü şempanzeliği yaptığına dikkat çekti. Öğrenciler, gün içinde yaşadıkları tatsız olayların okula yansıdığını ve başarılarını etkilediğini savundu. Öğrenciler, “Okullarımız yolun hemen yanında. Özellikle öğleden sonra müziği sonuna kadar açan araçlar konvoy halinde dolaşıyor neredeyse. Bir de okul karşısında bekleyen bazı insanlar var. Yaşları bizden oldukça büyük bu kişiler yoldan gelip geçene laf atıyor, tersleyene ise küfürler savuruyor. Bazen dikleniyoruz ama iki üç dakikada mantar gibi çoğalıyorlar, polisi görünce bir bakmışsınız yok oluyorlar. Açıkçası kendimizi güvende hissetmiyoruz” diye konuşan öğrenciler yolun kapatılması gerektiğini savundu.
Eğitimciler de okullar etrafında bir güvenlik çemberi oluşturulması için yolun trafiğe kapatılması yönünde görüş bildirdi. Öğretmenler, “Okullar bölgesinde 6 bin öğrenci oluyor. Birkaç kişiyi kontrol etmek kolaydır. Fakat biz binlerce öğrenciden bahsediyoruz. 6 bin öğrenci her sabah okula geliyor ve evine dönüyor. Şimdiye kadar polis yardımıyla idare ettik. Fakat kimse yarın ne olacağının garantisini veremez. Üzücü olaylar yaşanmadan yol trafiğe kapatılmalı” dedi.
Esentepeliler ise okullar bölgesindeki yolun yarış pistine dönmesinden oldukça rahatsız. Özellikle de geceleri uyuyamamaktan şikayetçi. Mahalleli geç olmadan önlem alınması gerektiğini belirterek, “Aksi halde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Nejdet Karakiraz, “Bir gün gelin sizi misafir edeyim. Balkonda oturup olup biteni seyredelim. Okul çıkışında başlayan serseri akını akşam saatlerinde doruğa ulaşıyor. Motorunu, arabasını alan burada. Kimi lastiklerini test ediyor, kimi de yeni taktırdığı abart egzozunu. Birde müzik aşıkları var. Son ses açmış geziyor, rahatsız olan mı var? Hastası olan mı var? düşünen yok. Gece yatıyoruz acı bir fren sesiyle uyanıyoruz. Kaza mı oldu diye pencereye, balkona koşuyoruz. Gördüğümüz 20 metrelik fren izi. Camdan dışarı çıkarmış kafasını utanmadan “Uyandırdıysam özür dilerim, frenleri test ediyordum” deyip basıyor gaza gidiyor. Sonrası sabaha kadar uyumak yok. Ne uyku düzenimiz kaldı ne de sinir. Artık yatıştırıcı, uyutucu ne kadar ilaç varsa aldık. Gece yutmadan uyuyamıyoruz. Birileri bu sorunu çözsün artık. Yapacakları çok basit. Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nden başlayan yola 3-4 kazık çakacaklar araç falan giremeyecek. Ne öğrenci rahatsız olacak, ne de mahalleli. Burada 6 bin öğrenci, 6 bin mahalleli toplam 12 bin insan yaşıyor. Şu yolda hız engelleyici bile yok. Sanki özellikle zengin çocuklarına yarış pisti yapmışlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.