OKS 1. yerleştirme sonuçları açıklandı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştiklerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “www.meb.gov.tr” internet adresinden öğrenebilecekler.
OKS’de baraj puanını aşarak tercih yapan 601 bin 471 adaydan 237 bin 376’sı asıl olarak yerleşmeye hak kazandı. Adaylardan 33 bin 194’ü de bazı meslek liseleri için gerçekleş-tirilecek mülakata girmeye hak kazandı.Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 28 Temmuz-4 Ağustos 2008 tarihleri arasında yaptırabilecekler. 5 Ağustos’ta boş kontenjanlar ilan edilecek ve 6-10 Ağustos arasında 2. yerleştirme için başvuru alınacak ve 15 Ağustos’ta 2. yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 2. yerleştirme kayıtları 16-22 Ağustos arasında yapılacak ve 23 Ağustos’ta boş kontenjanlar açıklanacak. 24-25 Ağustos’ta “tercihte yükselme” için başvuru alınacak ve 1 Eylül’de sonuçlar duyurulacak. 2-4 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.
Adaylar bir defa olmak kaydıyla 20 tercihte bulundukları ve ikinci kez tercih işlemi yapılmayacağı için, ikinci yerleştirme ve tercihte yükselme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.