Öğrencilere kuş gribi semineri

Sağlık Grup Başkanlığı tarafından dün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kuş Gribi toplantısına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Karacabey Devlet Hastanesi B Blok’ta görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Bakırcı, öğrencilere Kuş Gribi’ni ve korunma yollarını anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turan, Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Kutsal Altıntaş, sağlık grup çalışanlarıyla birlikte, öğrencilerin yanı sıra ilçe halkı da toplantıya katılanlar arasındaydı.
Bilgilendirme toplantısında konuklara kuş gribini anlatan Dr. Bakırcı, tavuk vebası olarak da bilinen hastalığın, çok bulaşıcı ve öldürücü bir hastalığı olduğunu belirtti. Kuş gribinin özellikle evcil kanatlı hayvanları etkilediğine dikkat çeken Bakırcı, hastalığın göçmen kuşlarla yayıldığını söyledi. Bakırcı, “Özellikle hayvanların sıkı temas içinde yaşadığı kümes hayvancılığında virüs çok kolay olarak yayılabilmekte ve kısa süre içerisinde kümes hayvanları arasında salgına neden olabil-mektedir.2003 Kasım ayının ortalarından beri, gelişmekte olan Asya ülkelerinde tavuk ve ördekler arasında ağır patojen virüs enfeksiyonunun salgın halinde görüldüğü bildirilmektedir. Yabani kuş türlerinde ve domuzlarda bile enfeksiyon bildirilmiştir. İnsan sağlığı için alarma geçilmesinin nedeni ağır patojen olan H5N1 türünün bu salgından sorumlu virüs olarak izole edilmesidir. Bu virüs, türler arasında kolay olarak yayılabilir. Hastalıklı hayvanlarla temas içinde olan insanlara virüs bulaşma riski yüksektir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.