Öğrencilere ikinci bir şans!

“Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Uygulaması” açıklandı:
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Uygulaması”yla ilgili yönetmelik hakkında bilgi verdi.
            İlgili yönetmeliğin 41. maddesi gereğince; Ortaöğretim kurumlarında ders kesimini takiben yapılan, “Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları”nın tamamlandığı kaydedildi.
            Konuyla ilgili yapılan değerlendirme sonunda, az da olsa bir kısım öğrencinin sınavlarda istenilen başarıyı elde edemedikleri vurgulandı.
            Bu nedenle 2008-2009 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlığa bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında; “Eylül ayında yapılacak olan ‘Sorumluluk Sınavı’ döneminde önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinin yanı sıra, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınmaları, Sınava girecek derslerin 17-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında öğrenci, veli işbirliği ile belirlenerek, örneğine uygun dilekçe ile okul müdürlüğüne bildirilmesi ve sınav programının ilan edilmesi gerekmektedir.
            Cumartesi ve Pazar günleri de dahil, günlük en fazla 4 derse kadar sınav yapılabilmesi, ikinci kez sınıf yineleme durumuna düşmesi nedeniyle, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, yönetmelik kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenlerin 14 Ağustos 2009 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları halinde yeniden eski okullarına kayıt yaptırabilirler” denildi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.