Nitelikli iş gücü sorunu masaya yatırıldı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetiyle ilçeye gelen İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından istihdamı arttırıcı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Önceki gün Karacabey Demirci-Marangoz ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, İŞKUR’un projeleri tanıtılırken, istihdamdaki nitelikli eleman sorunu da masaya yatırıldı.
Toplantının açılış konuşması yapan KTSO Başkanı Özer Matlı, globalleşen dünyada rekabet edecek küçük işletme ve esnafın kalifiye eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Matlı, KTSO olara, İŞKUR ile temasa geçerek bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.
İŞKUR İl Müdürü Kazım Tilki’de çağdaş iş kurumu olma yolunda önemli adımlar atan kurumun, çalışan iş gücü ve işletmelere seminerler düzenleyerek kalifiye elemen yetiştirmeye çalıştığına değindi. Tilki, Bursa merkez dışında işçi eğitim programı talep eden tek ilçenin Karacabey olduğuna vurgu yaptı.
Ardından, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Fezullah Eren Türken, işletmelerde uygulanan eğitim ve seminerler hakkında bilgi verdi. İşletmelerin nitelikli ve eğitimli iş gücü bulmakta zorlandığına dikkat çeken Türken, İŞKUR’un uyguladığı eğitim programlarıyla kurumların eğitimli çalışanlara sahip olduğunu belirtti. Türkan, “İş Kanunu’nda deneme süresi vardır. Bu deneme süresinde İŞKUR’un eğitim programına katılan işçiler kursiyer olarak sayılır.
25-30 gün süren eğitim dönemin de firmalar kursiyerler için SSK primi ödemezler. Kurs süresince gözlemlenen kursiyerlerden yeterlilikleri iyi olanlar işe alınır. Böylece firma en kısa sürede üretime katkı verecek eleman ihtiyacını karşılamış olur. Eleman yetiştirme sorunu da ortadan kalkmaktadır” dedi.
Toplantıya; KTSO Başkanı Özer Matlı, Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer, HEM Müdürü İbrahim Çalı, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Remzi Çerşit, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Lütfü Yavaş ve firma temsilcileri katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.